Meditaatiopäivä: Hiljentyminen, hyväntahtoisuus ja ymmärrys 25.2.2017 Jyväskylässä

Meditaatiopäivä on mahdollisuus pysähtyä ja hiljentyä kokemuksensa ja elämänsä äärelle.Päivän aikana perehdytään kehotietoisuus ja hengityksentarkkailu -meditaatioharjoituksiin, joissa kehitetään meditatiivista keskittyneisyyttä ja syvyyttä. Mielen rauhallista keskittyneisyyttä nimitetään buddhalaisessa perinteessä samadhiksi. Samadhi on taito, jota voi kehittää ja oppia syventämään harjoittelun avulla. Kurssilla käsitellään asenteita ja tekijöitä, jotka helpottavat samadhin syvenemistä ja kehittymistä, sekä muutamia yleisiä esteitä, jotka saattavat vaikeuttaa harjoituksen etenemistä.

Tämän lisäksi syvennymme myös mettan, eli rajattoman hyväntahtoisuuden tai ystävällisyyden harjoitukseen. Mettaharjoitus on ensimmäinen buddhalaisen meditaatioperinteen sydänharjoituksista. Harjoituksen avulla pyritään vaalimaan ja kehittämään hyväntahtoista ja ystävällistä suhdetta itseen, muihin sekä kaikkiin kokemuksen osa-alueisiin.

Päivän ohjelmaan kuuluu ohjattuja meditaatioita, opetuspuhe, hiljaista harjoitusta, kävelymeditaatiota ja keskustelua. Päivä on kokonaisuus ja pyydämme kaikkia osallistujia osallistumaan koko päivään

Kurssiajat: 10:00-18:00 (ovet aukeavat klo 10:00, aloitamme klo 10:15)
Päivämäärät: la 25.2.2017
Sijainti: Minna Canthin Kulma, Seminaarikatu 36, 40100 Jyväskylä
Ilmoittautumiset: https://nirodha.kapsi.fi/abhimata/#/register/42
Kysymykset: penttila.j@gmail.com, 044-0887881
Hinta: Kurssin hinta ja ohjaajan palkkio katetaan lahjoituksin. Lue lisää lahjoituksista. Haluamme pyrkiä vaalimaan kurssilla anteliaisuuden periaatetta ja varmistaa että kurssit ovat avoimia kaikille.

Ohjaajasta

Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä Buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House-retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä sekä Vihreä Buddha -dharmaryhmää, ohjaa meditaatioiltoja ja kursseja, ja on aktiivisesti mukana kehittämässä meditaatioyhteisön toimintaa.

Lue Juhan blogia täältä.