Meditaatiopäivä: Samadhi (Jyväksylä 4.6. klo 10-15)

Huomio lepää rennosti virtaavan hengityksen parissa. Jokainen sisään- ja ulos -hengitys tuntuu olevan hienovaraisen mielihyvän värjäämä. Hengitys ei ole koskaan aiemmin tuntunut näin kiinnostavalta. Uutta on myös se kuinka kehon tavanomaiset kireydet ja epämukavuudet tuntuvat liuennneen jonnekin hetkeksi. Samoin myös ajattelu tuntuu tyyntyneen: vain muutama kevyt ajatus liikkuu mielessä, mutta nekään eivät häiritse meditaation syvenemistä. Jossain vaiheessa meditaatiokello kilahtaa – “Joko nyt?” Harjoituksen jälkeinen olo on virkistynyt ja levännyt.

Samadhi – meditatiivinen mielenykseys – on yksi monista arvokkaista meditatiivisista taidoista joita voimme kehittää elämässämme. Samadhi tarkoittaa mielen tyyneyttä jossa huomio lepää vakaasti jonkin kokemuksen parissa. Samadhi voi muodostaa harjoituksessa tärkeän ulkoisista asioista riippumattoman hyvinvoinnin voimavaran joka voi tukea meitä monissa elämän vaikeuksissa ja myrskyissä. Harjoituksen myötä huomiomme kehittyy hienovaraisemmaksi ja vakaammaksi, jolloin voimme alkaa oivaltaa asioita joita emme arkitietoisuudessa huomaisi.

Kurssilla harjoitamme kehotietoisuutta, tutkimme yrittämisen määrää ja mielihyvän kanssa työskenntelyä, harjoitamme huomion vakautta ja vaalimme herkkyyttä koko keholle. Kurssilla käsitellään myös asenteita ja tekijöitä, jotka helpottavat samadhin syvenemistä ja kehittymistä – kuten lempeyttä, kärsivällisyyttä, ja leikkisää asennetta – sekä muutamia yleisiä esteitä, jotka saattavat vaikeuttaa harjoituksen etenemistä.

Kurssiajat: kello 10.00 – 15.00
Päivämäärät: Lauantai 4.6.
Sijainti: Maatalo, Kauppakatu 19 C ja D, sisäpiha.

Ilmoittautumiset: Kurssille voit ilmoittautua täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja maksamalla osallistumismaksun.

Hinta: Kurssin hinta on 15. Tällä hinnalla pyrimme kattamaan paikan vuokran ja ohjaajan matkakulut. Jos maksun suuruus on este osallistumiselle, retriittipäiviin voi osallistua myös maksutta tai itse valitsemallaan summalla. Maksun voi maksaa tilille FI07 5290 4740 0273 70 (Nimi: Seppo Anttonen).

Opettajan palkkio: Opettaja ei saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä.

Ohjaajasta: Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House -retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä sekä Vihreä Buddha -dharmaryhmää. Hän on osallistunut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutukseen ja valmistunut Insight meditation -opettajaksi Rob Burbean, Martine Batchelorin ja Caroline Jonesin ohjauksessa. 

Tiedustelut:

Jos et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin, jotta voimme antaa paikkasi mahdolliselle jonotuslistalaiselle. Peruutukset voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen penttila.j@gmail.com.