Meditaatiopäivä: Vapauttava ymmärrys ja mielen tyyneys 21.1.2017 Lahdessa

Meditaatiopäivässä perehdytään samatha ja vipassana -meditaatioihin, jotka muodostavat perinteisen buddhalaisen mielenharjoituksen kaksi ulottuvuutta. Vipassana tarkoittaa syvää näkemistä tai vapauttavaa näkemisen tapaa. Meditaatiossa harjoittelemme näkemään ajatuksemme, tunteemme, havaintomme ja kaiken kokemuksemme uusista näkökulmasta, tavoilla jotka auttavat mieltä päästämään irti takertumisesta ja kärsimyksestä. Tämä irtipäästävä näkeminen mahdollistaa syvemmän vapautumisen ja myötätuntoisemman asennoitumisen itseämme ja muita kohtaan.

Päivän aikana perehdytään myös kehotietoisuus ja hengityksentarkkailu -meditaatioharjoituksiin, joissa kehitetään meditatiivista keskittyneisyyttä ja syvyyttä. Mielen rauhallista keskittyneisyyttä nimitetään buddhalaisessa perinteessä samadhiksi. Samadhi on taito, jota voi kehittää ja oppia syventämään harjoittelun avulla. Kurssilla käsitellään asenteita ja tekijöitä, jotka helpottavat samadhin syvenemistä ja kehittymistä, sekä muutamia yleisiä esteitä, jotka saattavat vaikeuttaa harjoituksen etenemistä.

Päivän ohjelmaan kuuluu ohjattuja meditaatioita, opetuspuhe, hiljaista harjoitusta, kävelymeditaatiota ja keskustelua.

Kurssiajat: 10:00-18:00 (ovet aukeavat klo 10:00, aloitamme klo 10:15)
Päivämäärät: la 21.1.2017
Sijainti: Sylvia-Koti, Kyläkatu 140, 15700 Lahti
Ilmoittautumiset: https://nirodha.kapsi.fi/abhimata/#/register/29
Kysymykset: penttila.j@gmail.com, 044-0887881
Hinta: Kurssin hinta ja ohjaajan palkkio katetaan lahjoituksin. Lue lisää lahjoituksista. Haluamme pyrkiä vaalimaan kurssilla anteliaisuuden periaatetta ja varmistaa että kurssit ovat avoimia kaikille.

Ohjaajasta
Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä Buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House-retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä sekä Vihreä Buddha -dharmaryhmää, ohjaa meditaatioiltoja  ja kursseja, ja on aktiivisesti mukana kehittämässä meditaatioyhteisön toimintaa. Lue Juhan blogia.