Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 27.1.-3.2.2019 Kruusilassa

Intohimo ja rauha – järkkymättömyyden ja elinvoiman polku

Miten väkevät, tuliset, mukaansatempaavat ja joskus sotkuiset ihmisyyden aspektit sopivat yhteen mielikuviimme täydellisen järkkymättömästä, maailmaan takertumattomasta Buddhasta?

Tarvitsemme intohimoa kulkeaksemme hengellistä polkua, ollaksemme täysin elossa ja kyetäksemme vastaamaan luovasti elämämme ja maailman haasteisiin. Tarvitsemme myös tyyneydestä ja rauhasta kumpuavaa viisautta erottaaksemme selvästi sisällämme ja ympärillämme avautuvat polut.

Tällä retriitillä kehitämme kykyämme tunnistaa, vastaanottaa ja harjoittaa sekä intohimon, että tyynen rauhallisuuden siunauksia.

Istumme alas, vakautamme mielemme, ja annamme elinvoimamme ruokkia syvempää ymmärrystä ja luovuutta vastauksessamme kärsimykseen. Samalla edelleen syvennämme pääsyämme Buddhan järkkymättömään tasapainoon.

Tällä retriitillä tarjottavat opetukset korostavat tietoisen läsnäolon jatkuvuutta selkeän näkemisen ja viisauden kehittymisen perustana. Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Mitä vaatimuksia retriitille osallistumiseen on? Mitä retriitillä tapahtuu?

Tämä retriitti soveltuu ihmisille joilla on sekä jonkin verran kokemusta Insight Meditation -retriiteistä, että aktiivinen meditaatioharjoitus. Retriitti ei sovellu aloittelijoille. Suosittelemme että ihmiset olisivat osallistuneet vähintään seitsemään päivään yöpymistä sisältäneitä retriittejä Nirodhassa, tai muissa Insight Meditation -yhteisöissä.

Opetus on pääosin englanninkielistä. Päivät koostuvat enimmäkseen istuma-­ ja kävelymeditaatiosta. Päiviin kuuluu myös meditaatio-ohjeita, opetuspuhe, työjakso sekä vapaaehtoinen tietoisesti läsnäolevan liikkeen harjoitus. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta yksilö­- ja ryhmähaastatteluja opettajan kanssa. Retriittiin kuuluu kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2­-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Catherine McGee on opettanut Insight Meditation -retriittejä kansainvälisesti vuodesta 1999. Hän on Gaia Housen opettajaneuvoston jäsen, One Earth Sanghan ohjaava opettaja ja pitkäaikainen Diamond Approachin oppilas. Hänen opetuksensa korostaa harjoituksen ilmentämistä elämässä – sitä kuinka voimme elää ihmissuhteitamme syvimmästä mahdollisesta ymmärryksestämme.

Retriitillä Catherinea avustaa Nirodhan ohjaajat Sampo Koistinen ja Juha Penttilä, joilta saa halutessaan suomenkielistä tukea harjoitukseensa. Sampo ja Juha ovat opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 225 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille on tullut peruutuksia, ja siksi mukaan mahtuu vielä täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista täältä.

Ystävällisin terveisin,
Aini Väätti 050 331 8809
Markku Ilo 040 413 6833