Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 3.-8.2.2017 Kruusilassa

Irtipäästämisen neljä vaihetta

Tällä retriitillä harjoitamme hyväksyvän tietoisen läsnäolon meditaatiota kehittääksemme kykyämme irtipäästämiseen. Tutkimme erilaisia tapoja päästää irti kehittämällä mielen vakautta, tyyneyttä ja avoimuutta. Syvennämme ymmärrystämme, tutkimme toimintaamme ohjaavia tapoja ja olosuhteita sekä olemme tietoisesti läsnä kokemuksemme kanssa.

Retriitillä opetetaan vipassana-meditaatiota (engl. insight meditation). Sana vipassana tarkoittaa asioiden näkemistä selkeästi niin kuin ne ovat. Nämä meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat theravada- buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska perustekniikat tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneen opettajan ohjauksessa.

Opetus on englanninkielistä. Hiljaisuudessa vietettävät päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, opetuspuheista, ryhmä- ja yksilöhaastatteluista sekä työjaksosta. Retriittiin kuuluu yksinkertaisesta kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Kuka opettaa?

Retriitillä opettaa Martine Batchelor ja hänen kutsustaan suomenkielisenä apuopettajana retriitillä toimii suomalainen fasilitaattori.

Martine Bachelor on asunut Koreassa Zen-nunnana Mestari Kusanin opastuksessa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut teokset Meditation for Life, The Path of Compassion, Women in Korean Zen and Let Go: A Buddhist Guide to Breaking Free of Habits. Martine Batchelor on Gaia House Teacher Council -neuvoston jäsen. Hän asuu Ranskassa ja opettaa meditaatioretriiteillä ympäri maailmaa. Hänen viimeisin julkaisunsa on The Spirit of the Buddha.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 140€, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Retriitti on nyt täynnä, jonotuslistalle voi ilmoittautua. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)