Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 24.-29.3.2016 Kruusilassa

Viisauden herättäminen ja sydämen avaaminen

Miksi meditoida?

Mindfulness-meditaatio on yksinkertainen suora harjoitus, jossa kiinnitämme hetkestä toiseen tarkkaa huomiota keho-mieli-prosessiimme rennolla ja kiinnostuneella asenteella. Asettumalla nykyhetkeen opimme olemaan paremmin yhteydessä kokemukseemme ja kohtaamaan sen tasapainoisemmin. Tämän tutkimusmatkan kautta alamme myös tunnistaa mielen reaktiivisia toimintamalleja, jotka aiheuttavat kärsimystä. Näiden mallien sijaan voimme valita vahvistaa sellaisia mielen ominaisuuksia, jotka ovat auttavia ja parantavia. Harjoitus luo lujan uskon sekä itseemme että sydämestämme luontaisesti löytyvään viisauteen.

Osana retriittiä on myös rakastavan ystävällisyyden (metta) meditaatio, joka kehittää sydämen kykyä avautua ja suhtautua kokemuksiin ystävällisemmin ja myötätuntoisemmin.

Nämä meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Opetus on englanninkielistä. Päiväohjelmaan kuuluu istuma- ja kävelymeditaatiota sekä mindfulnessin kehittämistä kaikissa päivittäisissä toiminnoissa, niin syödessä kuin myös työjakson aikana. Aika vietetään jalossa hiljaisuudessa. Opettajat tukevat osallistujia harjoituksessa meditaatio-ohjeiden, opetuspuheiden ja keskustelujen kautta.

Retriitti soveltuu sekä vasta-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska perusharjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Retriittiin kuuluu yksinkertaisesta kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Retriitillä opettavat Patricia Genoud-Feldman ja Ariya Baumann. Patricia on harjoittanut buddhalaista meditaatiota (vipassana ja dzogchen) Aasiassa ja länsimaissa vuodesta 1984, ja opettanut kansainvälisesti 1997 alkaen. Viime aikoina hän on myös opettanut Euroopassa Insight Dialogue -retriittejä. Patricia on Sveitsin Genevessä sijaitsevan Vimalakirti-meditaatiokeskuksen toinen perustaja sekä johtava opettaja. Kuuntele Patrician opetuspuheita.

Ariya Baumann oli 21 vuotta buddhalaisena nunnana. Nunnan vihkimyksensä hän sai Sayadaw U Janakalta Burmasta. Tällä hetkellä hän asuu Sveitsissä ja opettaa metta- ja vipassana-retriittejä ympäri maailmaa. Hän on kääntänyt useita meditaatioon liittyviä kirjoja burmasta englanniksi ja saksaksi, muun muassa Sayadaw U Indakan kirjan mettasta ja valaistumisen tekijöistä.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 145€, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Retriitti on nyt täynnä, mutta voit ilmoittautua jonotuslistalle täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)
Anna Backholm (040 536 2946)