Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 15.-20.3.2019 Kruusilassa, Martine Batchelor

TIETOISEKSI MIELESTÄ

Retriitin aiheena on tietoisuuden viisi keskeistä toimintoa, jotka tunnetaan myös
tietoisuuden viitenä läpäisevänä osatekijänä tai viitenä mielen (nama) osatekijänä – kontakti, tuntemus, havainto, aikomus ja huomiokyky –, ja niiden merkitys arjen mindfulness- ja meditaatioharjoituksessa.

Tällä retriitillä tarjottavat opetukset korostavat tietoisen läsnäolon jatkuvuutta selkeän näkemisen ja viisauden kehittymisen perustana. Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta­-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-­alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska harjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Opetus on pääosin englanninkielistä. Päivät koostuvat enimmäkseen istuma-­ ja kävelymeditaatiosta. Päiviin kuuluu myös meditaatio-ohjeita, opetuspuhe, työjakso sekä vapaaehtoinen tietoisesti läsnäolevan liikkeen harjoitus. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta yksilö­- ja ryhmähaastatteluja opettajan kanssa. Retriittiin kuuluu kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2­-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

https://nirodha.fi/wp-content/uploads/2015/08/martine.jpg

Retriitillä opettaa Martine Batchelor, joka on asunut Koreassa Zen-nunnana Mestari Kusanin opastuksessa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut teokset Meditation for Life, The Path of Compassion, Women in Korean Zen and Let Go: A Buddhist Guide to Breaking Free of Habits. Martine Batchelor on Gaia House Teacher Council -neuvoston jäsen. Hän asuu Ranskassa ja opettaa meditaatioretriiteillä ympäri maailmaa. Hänen viimeisin julkaisunsa on The Spirit of the Buddha.

Retriitillä Martinea avustaa kaksi Nirodhan pääohjaajaa, Sari Markkanen ja Juha Penttilä, joilta saa halutessaan suomenkielistä tukea harjoitukseensa. Sari ja Juha ovat opettajakoulutettavina Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 175 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista täältä.

Ystävällisin terveisin,
Havu Pellikka 050 499 1131, käytännön järjestelyt ennen retriittiä ja retriitin aikana
Markku Ilo 040 413 6833, ilmoittautumiset