Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 7.-16.7.2017 Kruusilassa, Alexis Santos ja Laura Bridgman (Sister Kovida)

Viisauden kehittäminen luonnollisen tietoisuuden ja myötätunnon kautta

Tämän kymmenen päivän mittaisen retriitin aikana tutkimme ja kehitämme luontaista tietoisuutta ja arvostelukykyä, rentouteen, mielen tasapainoon ja luonnolliseen mielenkiintoon perustuvien asenteiden pohjalta. Tulemme painottamaan sitä miten harjoittaa, erityisesti tietoisuuden kehittämistä, ”oikeaa aikomusta” ja ”oikeaa näkemystä” hetkestä hetkeen. Kun mieli on näiden ominaisuuksien tukema, meidän on mahdollista oppia mitä on läsnä meidän suorassa kokemuksessamme. Tämän rennon, mutta silti arvostelukykyisen tietoisuuden kautta, me tulemme ymmärtämään miten asiat ovat.

Tämän rennon tietoisuuden jatkuvuuden tukemiseksi, retriitin aikataulu sisältää itseohjautuvia harjoitusjaksoja. Retriittiläisillä on mahdollisuus noudattaa omaa rytmiään istumis- ja kävelyharjoituksissa. Tässä oman kokemuksen havaitsemisen huolettomuudessa, luonnollinen viisaus ja myötätunto kukoistavat.

Opettajien kuvaukset

Alexis on harjoittanut Insight meditaatiota Intiassa, Burmassa, sekä USA:ssa vuodesta 2001. Hän on ollut Sayadaw U Tejaniyan pitkäaikainen oppilas, mukaanlukien useiden vuosien koulutus buddhalaisena munkkina hänen ohjauksessaan. Alexiksen opetus korostaa mielen ymmärtämistä luonnolisen ja rennon jatkuvuuden kautta. Hän tuo käytännöllisen, intuitiivisen ja myötätuntoisen lähestymistavan, viisauden ja sydämen ominaisuuksien kehittämiseen.

Laura on vihitty vuonna 1995 Sisar Kovidaksi Siladharan sisarkuntaan, joka toimii Ajahn Sumedhon ohjauksessa. Hän on asunut Amaravatin ja Chithurstin luostareissa kahdeksantoista vuoden ajan, kunnes hän muutti asumaan yksinäisyyteen vetäytyvänä nunnana vuonna 2010. Viimeisen kymmenen vuoden ajan hän on viettänyt pitkiä ajanjaksoja Burmalaisen opettajan Sayadaw U Tejaniyan kanssa. Vuonna 2015 Kovida jätti luostariperinteen harjoittaakseen Diamond Heart (Ridhwan) henkistä polkua, joka yhdistää buddhalaisia ja suufilaisia periaatteita, sekä harjoituksia.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitti on päättynyt. Retriitin tarkemmat tiedot.

Ystävällisin terveisin,
Ville Pursiainen (040 592 5030)
Markku Ilo (040 413 6833)