Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 13.-19.8.2018 Kruusilassa

“Embodying the Awakened Heart”

Buddhan opetusten ytimessä on todellinen mahdollisuus heräämiseen: luontainen potentiaalimme löytää sisäinen rauha ja vapaus, sekä kehon ja mielen esteetön avoimuus. Retriitti kutsuu mahdollisuuteen kohdata kaikki kokemuksemme aidosti ja valikoimatta, rentoutua löytämään yhteys sisimpäämme, sekä kehittää aitoa ystävällisyyttä niin omaa itseämme kuin kaikkea elämää kohtaan. Kun opimme luottamaan elämäämme, voimme pysyä läsnäolevana avoimin sydämin.

Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta­-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-­alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska harjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Opetus on pääosin englanninkielistä. Päiviin kuuluu myös meditaatio-ohjeita, opetuspuhe sekä anteliaisuuden harjoittamista työjakson muodossa. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta yksilö­- ja ryhmähaastatteluja opettajan kanssa.

Retriittiin kuuluu kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2­-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Retriitillä opettaa Leela Sarti. Leela on perehtynyt Buddhan opetuksiin ja harjoituksiin teini-ikäisestä asti. Vipassana-retriittien opettamisen lisäksi hän toimii psykoterapeuttina. Hän asuu perheensä kanssa Luxemburgissa ja Ruotsissa. Hän opiskelee myös Diamond Approach-lähestymistapaa. Leelan opetuspuheita voi kuunnella täältä.

Retriitillä on mukana myös kaksi Nirodhan ohjaajaa, joilta saa halutessaan suomenkielistä tukea harjoitukseensa. Suomenkielisinä ohjaajina toimivat Anne Patrikainen ja Sampo Koistinen.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 185 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitti on täynnä, mutta voit ilmoittautua jonotuslistalle täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Älä maksa varausmaksua 30 €! Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,
Anna Backholm (040 536 2946)
Markku Ilo (040 413 6833)