Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 21.-28.10.2017 Kruusilassa, Caroline Jones ja Paul Burrows

Vapautuminen rakastavan ystävällisyyden ja myötätunnon kautta

Rakkauden ollessa läsnä elämässämme ja harjoituksessamme voi maailmankatsomuksemme kohdata vapauttavia muodonmuutoksia. Voimme tukea tätä muutosta kehittämällä joustavuutta ja luovuutta tavassa, jolla suhtaudumme toisiin ihmisiin ja maailmaan. Kokeilemalla, tutkimalla ja ottamalla mielikuvituksemme voiman käyttöön voimme tutkailla miten rakastavan ystävällisyyden ja myötätunnon harjoittaminen voi tuoda radikaalin ja vapauttavan käänteen siihen, miten näemme itsemme ja maailman.

Thomas Mertonin sanoin:
”Rakkaus alkaa siitä, että annamme rakastamiemme olla täysin omia itsejään pyrkimättä muuttamaan heitä omien halujemme mukaisiksi. Muuten rakastamme vain heijastusta itsestämme, jonka näemme heissä.”

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta­-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-­alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska harjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Opetus on pääosin englanninkielistä. Päivät koostuvat enimmäkseen istuma-­ ja kävelymeditaatiosta. Päiviin kuuluu myös meditaatio-ohjeita, opetuspuhe, työjakso sekä vapaaehtoinen tietoisesti läsnäolevan liikkeen harjoitus. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta yksilö­- ja ryhmähaastatteluja opettajan kanssa. Retriittiin kuuluu kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2­-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Retriitillä opettavat paljon Suomessa vierailleet ja hyvin pidetyt Caroline Jones ja Paul Burrows.

Caroline Jones on harjoittanut meditaatiota vuodesta 1989 ja opettanut vuodesta 2006 lähtien sekä Gaia House -retriittikeskuksessa Englannissa että kansainvälisillä retriiteillä. Caroline on toiminut ajoittain myös Gaia Housen vastaavana opettajana. Carolinen opetuspuheita voi kuunnella osoitteessa http://www.dharmaseed.org/teacher/362/.

Paul Burrows on harjoittanut meditaatiota Englannissa, Intiassa sekä Nepalissa ja opettanut vuodesta 2007 lähtien. Paulin opetuspuheita löytyy osoitteesta http://www.dharmaseed.org/teacher/367/.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 190 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitti on pidetty.

Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista tästä.

Ystävällisin terveisin,

Markku Ilo (040 413 6833), ilmoittautumiset

Aini Väätti (050 3318809)