Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 13.-20.10.2018 Kruusilassa, Sumedha ja Noon

Juuriemme koskettaminen

 "Bowing Formally"

       A snowy heron
       where the wintergrasse
         is unseen
         hides itself
        in it's own figure.
           by Dogen, a zen master.

Kohtaamalla kokemuksemme kehossa ja mielessä ja tutkailemalla sitä, tutkimme miten voimme antaa itsemme hidastaa ja koskettaa maata, todella antaa arvoa tälle muotojen maailmalle. Muotoja kehossamme, ajatuksissamme, tunteissamme, mielentiloissamme… Tutkimme miten muotomme on suhteessa maailmaan, mukavuuttamme ja epämukavuuttamme tämän olemisen muodon kanssa…

Avaudumme myös koskettamaan sitä, millä ei ole muotoa, mitä ei ole ohjelmoitu, ja tutkimme miten voimme tunnistaa tämän ja antaa sen parantaa ja auttaa olemistamme, auttaa meitä kuulumaan johonkin ja avata sylimme kaikille puolille itsessämme.

Tällä retriitillä tutkimme yhdessä olemisemme eri ulottuvuuksia: mitä olemme elävinä olentoina, miten ilmenemme maailmassa, ja sitä taikaa joka syntyy kun löydämme tietoisen yhteyden näihin puoliin elämässämme.

Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta­-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-­alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska harjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Opetus on pääosin englanninkielistä. Sumedha ja Noon tarjoavat ohjattuja meditaatiota, opetuspuheita, kahdenkeskisiä tapaamisia, kävelymeditaatiota sekä meditatiivista laulamista. Aika vietetään hiljaisuudessa. Päiviin kuuluu myös tunnin työjakso. Retriitillä tarjotaan kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2­-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Noon Baldwin on entinen sirkustaiteilija ja katuartisti, joka jäi pois sirkuksesta vuonna 2004 omistaakseen elämänsä henkiselle harjoitukselle, asuen dharma-keskuksissa (Ranska ja Etelä-Afrikka) ja Amaravatin luostarissa Englannissa.

Hän loi yhdessä Sumedhan kanssa Ekuthulenin, yksinkertaisen meditaatiokeskuksen luonnon keskellä Ranskan Pyreneiden laitamilla, vuonna 2011. Painopiste Ekuthulenissa on meditaatiossa, ekologisessa tietoisuudessa ja näiden kahden yhdistämisessä. Noonin päävaikuttajana on ollut Ajahn Chah’n buddhalainen perinne, mutta hän on ollut kiinnostunut monenlaisista henkisistä poluista, ja on ollut retriiteillä ja kursseilla Jaya Ashmoren ja Open Dharman kanssa vuodesta 2008 lähtien. Hän nauttii siitä, miten perinteiset ja avoimet henkiset perinteet yhdistyvät hänen sydämessään yhdeksi. Hänen monipuolinen elämänkokemuksensa ruokkii resonoivaa kuuntelua, luo elävän harjoituksen jota hän rakastaa jakaa.

Noon lähestyy harjoitusta ja ihmisiä uteliaasti ja energeettisesti; tärkeä tutkimuskohde hänelle on henkisen harjoituksen sisäistäminen syvälle kehoon juurruttavien meditaatioiden kautta.  Hän on sukupuoleltaan transgender – ”kaksi henkeä yhdessä ihmisessä”.

Sumedha (Hannah Bagshaw) kasvoi Ulko-Hebridien villissä luonnossa Skotlannissa. Oman taustansa ja Ajahn Chah’n perinteen inspiroimana hänen intohimokseen on muodostunut luontosuhteemme tutkiminen: erilaiset perspektiivit joita yhteys luontoon luo meille, ja välittäminen jota se tuo siihen miten elämme maailmassa.

Sumedha valmistui vuonna 1997 Manchesterin yliopistosta pääaineenaan uskontotiede, ja eli seuraavat 12 vuotta harjoittaen thai-metsäperinteessä aluksi noviisina ja sitten nunnana, ensin Amaravatin ja Chithurstin luostareissa Englannissa ja sitten Aloka Viharassa Kaliforniassa. Luovuttuaan nunnan kaavuista 2010 hän toimi vuoden managerina Dharmagiri-keskuksessa Etelä-Afrikassa Noonin kanssa, ja vuonna 2011 he perustivat yhdessä Ekuthuleni-retriittikeskuksen Ranskaan. Hänen harjoituksensa tärkeitä painopisteitä ovat yksinkertainen elämä lähellä villiä luontoa, ja kehollisen, kokonaisvaltaisen tietoisuuden kehittäminen. Näin vahvistuva vakaus ja lämminsydämisyys auttavat häntä jatkuvalla, kohti tuntematonta avautuvalla tutkimusmatkalla. Sumedha on kiinnostunut pitämään harjoitusta elävänä, todellisena ja avoimena kaikelle mitä tulee vastaan niin itsen sisällä kuin ulkopuolellakin.

Retriitillä opettajia avustaa Nirodhan ohjaaja Sari Markkanen, jolta saa halutessaan suomenkielistä tukea harjoitukseensa.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 205 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi ilmoittautua täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja maksamalla varausmaksun.  Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,
Anna Backholm (040 536 2946)
Tuulikki Hukka (050 432 9241)