Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 2.-7.3.2018 Kruusilassa, Martine Batchelor

Irtipäästäminen toimintaamme ohjaavista tavoista

Tällä retriitillä tulemme tarkastelemaan tapojamme, jotka rajoittavat sydämen luontaisen viisauden sekä myötätunnon ilmentymisen elämässämme. Yhdessä Martinen kanssa tutkimme erilaisia vipassana-traditioon pohjautuvia meditaatiotekniikoita, joiden avulla voimme luovasti kiinnittää huomiota toimintaamme ohjaaviin tapoihin. Tunnistamalla nämä tavat lempeydellä ja viisaudella voimme muuttaa ne positiivisiksi toiminnoiksi itsessämme.

Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta­-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-­alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska harjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Opetus on englanninkielistä. Hiljaisuudessa vietettävät päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, opetuspuheista, ryhmä- ja yksilöhaastatteluista sekä työjaksosta. Retriittiin kuuluu yksinkertaisesta kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

martine Retriitillä opettaa Martine Batchelor, joka on asunut Koreassa Zen-nunnana Mestari Kusanin opastuksessa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut teokset Meditation for Life, The Path of Compassion, Women in Korean Zen and Let Go: A Buddhist Guide to Breaking Free of Habits. Martine Batchelor on Gaia House Teacher Council -neuvoston jäsen. Hän asuu Ranskassa ja opettaa meditaatioretriiteillä ympäri maailmaa. Hänen viimeisin julkaisunsa on The Spirit of the Buddha.

Retriitillä on mukana myös kaksi Nirodhan pääohjaajaa, Sari Markkanen ja Juha Penttilä, joilta saa halutessaan suomenkielistä tukea harjoitukseensa.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitti on täynnä, jonotuslistalle voi vielä ilmoittautua täyttämällä  ilmoittautumislomakkeen. Varausmaksua ei tarvitse vielä maksaa! Retriitin perushinta on 165 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista löydät täältä.

Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)
Elli Leppänen (elli.leppanen@aalto.fi)