Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 18.- 23.4.2019 Kruusilassa, Leela Sarti

OLEMISEN KAUNEUS

Tervetuloa retriitille, jossa tutkitaan mahdollisuutta löytää perusta olemisen luonnollisesta hyvyydestä. Tarkastelemme, kuinka voi elää täyttä elämää läsnäolosta käsin niin että on rauhassa itsensä ja muiden kanssa. Uteliaisuuden ja ystävällisyyden hengessä teemme meditatiivisia harjoituksia, jotka tukevat syvää lepoa, tien löytämistä sisälle kehoon ja asioiden asettumista luonnollisille paikoilleen. Retriitti vietetään hiljaisuudessa, jotta on mahdollista päästä läheiseen yhteyteen itsensä kanssa. Retriitin ohjelma sisältää ohjattuja meditaatioita, opetuspuheita, pienryhmätapaamisia ja aikaa opettajan kahdenkeskiseen tapaamiseen.

”Luontaisesti kaunis ihmiselämä, täyttymyksellinen elämä, voi toteutua, kun opimme nauttimaan totuudesta, syvyydestä ja yksinkertaisesta olemisesta. Nämä ominaisuudet ovat läsnä koko ajan, niitä ei tarvitse saavuttaa, on vain arvostettava niitä ja suunnistettava niitä kohti siten, että sallimme niille ajan ja mahdollisuuden tulla esiin.”

Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta­-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-­alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska harjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Opetus on pääosin englanninkielistä. Päivät koostuvat enimmäkseen istuma-­ ja kävelymeditaatiosta. Päiviin kuuluu myös meditaatio-ohjeita, opetuspuhe, työjakso sekä vapaaehtoinen tietoisesti läsnäolevan liikkeen harjoitus. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta yksilö­- ja ryhmähaastatteluja opettajan kanssa. Retriittiin kuuluu kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2­-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

 Leela Sarti on opettanut buddhalaisia Insight-meditaatioretriittejä 20 vuoden ajan. Hän on psykologian maisteri ja antaa myös yksilöohjausta vastaanotollaan Tukholmassa. Leela asuu Tukholman saaristossa perheensä kanssa. Hän opiskelee Diamond Approach -suuntausta valmistuakseen opettajaksi kyseisessä perinteessä. Leelan opetuspuheita voi kuunnella täältä.

Opettajia avustaa kaksi Nirodhan pääohjaajaa Sari Markkanen ja Sampo Koistinen, jolta saa halutessaan suomenkielistä tukea harjoitukseensa. Sari ja Sampo ovat parhaillaan dharmaopettajakoulutuksessa.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 160 euroa. On mahdollista maksaa myös perushintaa vähemmän tai enemmän. Retriitti on täynnä, jonotuslistalle voi vielä ilmoittautua täyttämällä  ilmoittautumislomakkeen. Varausmaksua ei tarvitse vielä maksaa!   Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (ilmoittautumiset, 050 432 9241)
Pirita Särmä (retriitin järjestelyt, 040 703 8085)