Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 3.-10.6.2018 Kruusilassa, Zohar Lavie ja Nathan Glyde

Viisaan sydämen ilmentäminen

Retriitillä tutkimme, kuinka läsnäolo tukee mielen selkeyttä, ymmärrystä sekä kykyämme nähdä syvemmin mitä on olla ihminen. Tarkastelemme sekä onnettomuuden että todellisen onnen syitä. Opimme millaista on kokea elämää ystävällisyyden ja läsnäolon tilasta käsin ja elää todella vapaina missä ikinä olemmekin.

Istuma- ja kävelymeditaation lisäksi painotamme rakastavan ystävällisyyden ja myötätunnon tuomista osaksi jokaista hetkeä. Tällainen lämmin suhtautumistapa auttaa meitä syventämään yhteyttämme sekä itseemme että ympäröivään maailmaan. Retriitillä saamme ohjeistusta meditaatioon, kuulemme Dharma-puheita sekä voimme tavata opettajia. Retriitti vietetään hiljaisuudessa ja se sopii niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin meditoijille.

Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta­-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-­alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska harjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Opetus on englanninkielistä. Hiljaisuudessa vietettävät päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, opetuspuheista, ryhmä- ja yksilöhaastatteluista sekä työjaksosta. Retriittiin kuuluu yksinkertaisesta kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Retriitillä opettavat Zohar Lavie ja Nathan Glyde. Zohar on harjoittanut meditaatiota eri perinteissä vuodesta 1995 lähtien. Tämä matka on vienyt hänet meditaatiotyynyltä tutkimaan myös muita tapoja ilmentää totuutta ja rakkautta, ja tätä kautta vuonna 2004 SanghaSevan perustamiseen. Nyt hän käyttää suurimman osan ajastaan fasilitoiden eri puolilla maailmaa retriittejä, joilla palvelutyö on osana henkistä polkua. Vuodesta 2006 lähtien hän on opettanut hiljaisilla retriiteillä ja dharma-kokoontumisissa Intiassa, Euroopassa ja Israelissa.

Nathan alkoi harjoittaa meditaatiota 1997 ja opettaa hiljaisia meditaatioretriittejä 2006. Jatkuvasta meditaation tutkimisesta hiljaisilla retriiteillä kasvoi syvä rakkaus hiljaisuuteen ja tyyneyden voimaan. Sen oivaltaminen, miten jokaisen hetken on mahdollista olla heräämisen hetki, johti Nathanin tutkimaan meditaatiota jokapäiväisissä aktiviteeteissa. Halu tarjota retriittejä, joissa syvä yhteys voi löytyä aktiivisen elämisen keskellä, johti vuonna 2004 SanghaSevan perustamiseen.

Zoharin ja Nathanin opetuspuheita ja ohjattuja meditaatioita.

Retriitillä on mukana myös Nirodhan ohjaaja, jolta saa halutessaan suomenkielistä tukea harjoitukseensa. Suomenkielisenä ohjaajana toimii Anne Patrikainen.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitti on täynnä, jonotuslistalle voi vielä ilmoittautua täyttämällä  ilmoittautumislomakkeen. Varausmaksua ei tarvitse vielä maksaa! Retriitin perushinta on 200 euroa. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista löytyvät täältä.

Ystävällisin terveisin,

Tuulikki Hukka 050 432 9241

Joonas Koskinen 046 590 3646