Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 8.-15.7.2019 Kruusilassa, James ja Jane Baraz

Mielen ja sydämen yhteys

Mieli ja sydän eivät ole erillisiä. Tällä viikon kestävällä hiljaisella retriitillä tutkimme ja toteutamme käytännössä erilaisia taitavia keinoja, joiden avulla voimme päästää irti mielen hyödyttömistä tottumuksista. Voimme kokea oivalluksia, jotka parantavat, ilahduttavat ja loppujen lopuksi vapauttavat meidät. Tästä on tuloksena selkeä, hiljainen mieli sekä rentoutunut, avoin sydän.

Retriitin ohjelma koostuu hiljaisesta istuma- ja kävelymeditaatiosta, meditaatio-ohjeista, keskusteluista opettajien kanssa sekä opetuspuheista.

Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta­-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-­alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska harjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Opetus on pääosin englanninkielistä. Päivät koostuvat enimmäkseen istuma-­ ja kävelymeditaatiosta. Päiviin kuuluu myös meditaatio-ohjeita, opetuspuhe sekä työjakso. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta yksilö­- ja ryhmähaastatteluja opettajan kanssa. Retriittiin kuuluu kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2­-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

James Baraz on toiminut meditaatio-opettajana vuodesta 1978 lähtien. Hän ohjaa retriittejä, workshoppeja ja kursseja Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa. Hän on Kaliforniassa sijaitsevan Spirit Rock Meditation Centerin perustajajäsen ja ollut mukana kirjoittamassa kirjoja Awakening Joy: Ten Steps to Happiness ja Awakening Joy for Kids  sekä vetänyt suosittua Awakening Joy” –nettikurssia vuodesta 2003 lähtien. James toimii myös neuvonantajana buddhalaisia vastauksia ilmastonmuutokseen etsivälle One Earth Sangha -sivustolle. Voit kuunnella Jamesin dharmapuheita täältä.

Jane Baraz on psykologian maisteri ja mindfulnessin harjoittaja vuodesta 1976 lähtien, jolloin hän alkoi osallistua vipassana-retriiteille. Jane opettaa Kaliforniassa Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) -menetelmää Kalifornian yliopistossa San Franciscossa ja Mindful Self-Compassion (MSC) –menetelmää Spirit Rock Meditation Centerissä. Hän myös nauttii Awakening Joy –workshopien opettamisesta Jamesin kanssa Kaliforniassa ja kansainvälisesti.

Opettajia avustaa kaksi Nirodhan pääohjaajaa Anne Patrikainen ja Sari Markkanen, jolta saa halutessaan suomenkielistä tukea harjoitukseensa. Anne ja Sari ovat parhaillaan dharmaopettajakoulutuksessa.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 275 euroa. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista täältä.

Ystävällisin terveisin,
Melissa Airas (040 828 3506) ja Satu Posti (044 270 8807)
Marianne Kautiala (050 531 8228), ilmoittautumiset