Hiljainen meditaatioretriitti 22.9. – 1.10.2017 Lammilla

Jhana-retriitti

Retriitillä harjoitetaan jhanoja, jotka ovat pistemäisen keskittymisen tekniikka. Jhana-harjoituksen avulla luodaan keskittymisen tiloja, joita voi myöhemmin käyttää tukemaan viisautta kehittäviä vipassana-meditaatioharjoituksia. Kun hallitsee jhana-harjoituksen, on mieli vipassana-harjoituksessakin vähemmän altis häiriöille. Retriitillä käydäänkin läpi myös jhanojen suhdetta (satipatthana suttassa esitettyihin) vipassana-harjoituksiin.

Retriitillä opetettavat meditaatiotekniikat ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Retriitti on tarkoitettu osallistujille, jotka harjoittavat meditaatiota säännöllisesti ja ovat osallistuneet vähintään yhdelle viikon mittaiselle buddhalaiseen traditioon perustuvalle hiljaiselle meditaatioretriitille.

Retriitin opettajana toimii Leigh Brasington, joka on harjoittanut meditaatiota vuodesta 1985 ja opettanut vuodesta 1994 lähtien sekä Euroopassa että USAssa. Lisätietoja opettajasta löytyy hänen kotisivuiltaan.

Opetus on englanninkielistä. Hiljaisuudessa vietettävät päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, opetuspuheista, henkilökohtaisista haastatteluista sekä työjaksosta. Retriitin aikana tarjoillaan aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Retriitillä syödään yksinkertaista kasvisruokaa. Majoitus tapahtuu osin isoissa dormeissa, osin pienemmissä huoneissa. Retriittipaikkana toimii Tavallisen mielen retriittikeskus Lammilla.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 270 €. Voit täyttää ”Tarkemmat tiedot” -sivulla sähköisen ilmoittautumislomakkeen, jonka saatuamme olemme sinuun yhteydessä ja kerromme, oletko saanut paikan vai oletko jonotuslistalla. Jos saat paikan, sinun tulee maksaa varausmaksu 30 euroa.

Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)