Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 24.5.-1.6., 1.6.-8.6. ja 8.6.-16.6.2019, Sayadaw U Tejaniya ja Alexis Santos: tarkemmat tiedot

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin yhden viikon jakson perushinta on 250 €. Retriitin perushinnalla katamme opettajien matkakulut Suomeen, retriittikeskuksen vuokran ja retriitin ruokakulut.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa retriitistä perushintaa suuremman summan.

Opettaja ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan retriitille käteistä tai pankkikortin opettajalle ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Retriitti koostuu kolmesta viikon mittaisesta jaksosta, ja sille voi hakea paikkaa joko yhden, kahden, tai kolmen viikon ajaksi. Kunkin viikon jakson hinta on 250 €, vaikka keskimmäisen jakson pituus on päivän muita lyhyempi. Pyrimme tällä varmistamaan sen, että yli viikon jaksoille osallistuville on riittävästi tarjolla tilaa myös keskimmäisellä viikolla.

Retriitille ilmoittaudutaan täyttämällä vain yksi ilmoittautumislomake kolmesta, vaikka olisit hakemassa kahden tai kolmen viikon jaksolle. Kullekin viikolle on oma lomakkeensa. Jos retriitille tulee enemmän hakemuksia yli viikon retriitille kuin pystymme paikkoja tarjoamaan, niin paikat jaetaan arpomalla. Jos arpaonni ei ole suopea, niin hakijalle tarjotaan joka tapauksessa vähintään viikon jaksoa sille viikolle, jonka lomakkeen hän on täyttänyt.

Voit ilmoittautua retriitille täyttämällä yhden seuraavista kaavakkeista:

1. jakso 24.5. – 1.6.2019 ilmoittautumislomake 
2. jakso 1.6 – 8.6.2019 ilmoittautumislomake
3. jakso 8.6. – 16.6.2019 ilmoittautumislomake

Vahvistamme ilmoittautumisesi kaavakkeen saatuamme. Varausmaksu 30 € maksetaan Nirodhan tilille FI84 4108 0010 3769 97, viite 30190511. Loppuosa retriitin hinnasta, perushinnan tapauksessa 220 € / 470 € / 720 € yhden / kahden / kolmen viikon retriitistä, tulee maksaa viimeistään 4.3.2019 samalle tilille samalla viitenumerolla. Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalaisille. Mikäli maksat tililtä, joka ei ole omalla nimelläsi, laitathan asiasta ilmoituksen osoitteeseen retriitit@nirodha.fi. Tarvittavat tiedot ovat osallistujan nimi, tilin omistajan nimi sekä maksupäivä.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi seuraavana jonossa olevalle. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta. Jos peruutus tapahtuu ennen 4.3.2019, palautamme kuitenkin loppuosan osallistumismaksusta. Jos peruutus tapahtuu tätä myöhemmin, palautamme loppuosan osallistumismaksusta vain siinä tapauksessa, että saamme tilalle toisen osallistujan.

Tarjoamme nunnille/munkeille mahdollisuuden osallistua ilmaiseksi yhden viikon jaksolle, tarjolla on yhteensä kolme paikkaa. Ota yhteyttä osoitteeseen retriitit@nirodha.fi, jos olet kiinnostunut.

Retriittiaika

Retriitti alkaa 24.5., 1.6. tai 8.6.2019 varauksestasi riippuen. Retriittipaikalle voi saapua klo 16 alkaen, illallinen on tarjolla kello 18 alkaen ja varsinainen ohjelma alkaa kello 19. Retriitti päättyy 1.6., 8.6. tai 16.6. klo 15 mennessä. Retriitille tulee osallistua kokonaisuudessaan varatun jakson alusta loppuun saakka.

Retriittipaikka

Retriitti järjestetään Ystävyyden Majatalossa Kruusilassa Salon lähellä noin 100 km Helsingistä Turkuun päin. Retriittipaikan osoite on seuraava: Ystävyyden Majatalo, Kalkkilantie 74, 25110 Kruusila. Lähin bussipysäkki sijaitsee noin 600 m päässä.

Lähetämme lisätietoja retriittipaikalle pääsemisestä noin viikkoa ennen retriitin alkua. Annamme tuolloin tarkempaa tietoa mm. suositeltavista bussiyhteyksistä ja ajoreitistä. Pyrimme myös koordinoimaan sitä, että autopaikkaa tarjoavat ja autottomat retriitille tulijat löytäisivät toisensa. Ei ole välttämätöntä ostaa bussilippuja retriitiltä poispäin etukäteen, koska retriitin lopussa järjestetään kyytikoordinaatio.

Tilat, ruokailu ja päiväohjelma

Ystävyyden Majatalossa on tilat noin 40 retriittiläiselle. Majoitus tapahtuu yleensä 2­-4 hengen huoneissa. Huoneet jaetaan retriittiläisille saapumisjärjestyksessä. Allergisille tiedoksi, että Ystävyyden Majatalossa saattaa asua kissoja ja/tai koiria, joilla tosin ei ole retriitin aikana pääsyä meditaatiosaliin ja majoitushuoneisiin.

Tarjoamme retriitin aikana kolme yksinkertaista kasvisateriaa päivässä: aamiaisen, lounaan ja kevyen päivällisen. Tauoilla on tarjolla teetä ja pikakahvia. Ilmoittautumiskaavakkeessa on kohta, johon voi merkitä ruoka-­aineallergiansa.

Tyypillisen retriittipäivän ohjelmaan kuuluu ohjattu meditaatio, istuma-­ ja kävelymeditaatiota itse päätettävän aikataulun mukaan sekä noin tunnin työjakso, jolloin esimerkiksi siivotaan yleisiä tiloja tai autetaan keittiössä kasvisten pilkkomisessa. Päivän aikana voi ulkoilla, joogata ja venytellä tarpeen mukaan.

Päihteettömyys ja hiljaisuus

Retriitti on päihteetön tapahtuma ja tupakointi on mahdollista vain sille rajatulla alueella. Pyrimme elämään yhdessä nk. jalossa hiljaisuudessa. Se tarkoittaa sitä, ettemme puhu toistemme kanssa tai kännyköihin emmekä myöskään lue tai kirjoita. Retriitin edetessä voimme harjoittaa myös puhemeditaatiota tätä tarkoitusta varten rajatuilla alueilla. Retriitin aikana tulee olemaan enemmän häiriötekijöitä kuin tyypillisellä hiljaisella retriitillä, muun muassa sen takia että osallistujat voivat vapaasti tulla meditaatiosaliin ja lähteä sieltä. Tämä on luonnollinen osa opetusta tällä retriitillä, sillä sen yhtenä tarkoituksena on vahvistaa jokapäiväisessä elämässä tehtävän meditaatioharjoituksen taitoja.

Hätätapauksissa pyydämme läheisiä ottamaan yhteyttä Ville Pursiaiseen (+358 40 592 5030).

Varustus

Ystävyyden Majatalon vuoteissa ei ole lakanoita, joten otathan mukaan lakanat/makuupussin sekä pyyhkeen muun henkilökohtaisen tavaran, lääkkeiden ym. lisäksi. Huomaathan, että järjestäjillä ei ole mahdollisuutta hankkia retriittiläisille puuttuvia tavaroita retriitin aikana.

Retriitillä voi meditoida lattialla tai tuolilla. Nirodha tarjoaa kaikille istuinalustan ja yhden istuintyynyn. Tuomme paikalle lisäksi parikymmentä meditaatiopenkkiä. Jos tarvitset lisää tyynyjä esim. tueksi käsille tai polvien alle, otathan omat ekstratyynyt mukaan.

Retriittipaikalle kannattaa ottaa mukaan sisäkengät. Meditaatiosali on eri rakennuksessa kuin osa majoitushuoneista, joten helposti jalkaan sujautettavat ulkokengät ovat myös varmasti hyödyksi. Jos pelkäät palelevasi meditaation aikana, kannattaa ottaa mukaan viltti.

Lopuksi

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen retriitit@nirodha.fi.

Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen retriitti!

Ystävällisin terveisin,

Tuulikki Hukka (ilmoittautumisasiat, +358 50 432 9241)
Ilkka Urvas (yleiset kysymykset, +358 50 454 3000)
Ville Pursiainen (ennen retriittiä ja sen aikana, +358 40 592 5030)