Metta ja oivallus-kurssi Tampereella sunnuntaina 17.11 klo 12-16

Rakastavan ystävällisyyden Metta-meditaatio kuuluu buddhalaisessa harjoitusperinteessa Brahmavihara-harjoituksiin, joilla kehitetään sydämen ominaisuuksia, kuten hyväntahtoisuutta, myötätuntoa, iloa ja järkkymättämyyttä. Kurssilla tutkimme, miten voisimme löytää elävän ja henkilökohtaisesti puhuttelevan suhteen ikivanhaan harjoitukseen. Kuuntelemme metan kaikuja kehossa, mielessä ja sydämessä, ja kehitämme herkkyyttä ohjautua harjoituksessa sisäisestä kokemuksesta käsin. Metta on sydämen harjoitus. Se rauhoittaa mieltä ja hoivaa sydäntä, ja sitä käytetään usein tyynnyttämäön mieltä. Metta vaikuttaa kuitenkin myös havaintoomme, ja havainnoivaan mieleen, ja tällä kurssilla tutkimme erityisesti metan suhdetta oivallukseen ja viisauden syvenemiseen, ja tunnustelemme millainen rooli sillä voisi olla harjoituksessamme.

Kurssi sisältää ohjattua meditaatiota, opetuspuheita ja jakamista.

Olet lämpimästi tervetullut riippumatta siitä, oletko aloittelija vai jo kokenut meditaation harjoittaja.

Sijainti: Joogapaikka Hanna Merta, Teiskontie 21, Tampere

Ilmoittautumiset: kurssille voit ilmoittautua verkkolomakkeella osoitteessa:

https://nirodha.kapsi.fi/abhimata/#/register/217

Hinta: Kurssin hinta on 10 €. Tällä hinnalla katamme paikan vuokran ja ohjaajan matkakulut. Jos maksun suuruus on este osallistumiselle, otathan järjestäjiin yhteyttä.

Maksun voi maksaa Nirodha ry:n tilille:
FI84 4108 0010 3769 97
viitenumerolla:
301911173

Muista käyttää viitenumeroa maksaessasi!

Opettajan palkkio: Opettaja ei saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Lahjoituksia voi tarjota kurssin yhteydessä käteisellä tai MobilePaylla opettajan numeroon 0504140252.

Ohjaajasta: Sari Markkanen on harjoittanut meditaatiota yli 15 vuotta, ja ollut noin 40 retriitillä buddhalaisissa luostareissa Thaimaassa ja Iso-Britanniassa Gaia Housessa. Sari on suorittanut Gaia Housen Community Dharma Leader-ohjelman, ja on parhaillaan dharmaopettajakoulutuksessa. Saria inspiroivat niin syvälle menevät tyhjyysharjoitukset kuin arjen kohtaaminen dharmaharjoituksena, ja hän tutkii tällä hetkellä dharmaa omassa vanhemmuudessaan. Sari ohjaa Nirodha ry:n meditaatiotapahtumia sekä mindfulnessia ja mindfulnessiin pohjaavaa itsemyötätunto-ohjelmaa erilaisille ryhmille, (MBSR, koulut, lapset ja vanhemmat, addiktioiden hoito). Hän on kirjoittanut kaksi kirjaa lasten mindfulness-ja myötätuntoharjoituksesta.

Jos haluat tietää jotain tapahtumasta, vastaamme mielellämme. Voit ottaa meihin yhteyttä Facebook-viestillä tai sähköpostilla nirodha.tre@gmail.com