Mettaharjoituksen on-line ja live päiväretriitti Tampere 27.11.2022

Metta tarkoittaa hyväntahtoisuuden ja ystävällisyyden harjoitusta ja se kuuluu buddhalaisessa meditaatioperinteessä Brahmavihara-harjoituksiin. Näiden harjoitusten avulla voimme kehittää taitavia meditatiivista syvenemistä tukevia sydämen ominaisuuksia, kuten hyväntahtoisuutta, myötätuntoa, iloa ja järkkymättämyyttä. Tämän meditaatiopäivän aikana tutkimme, miten voimme löytää elävän ja luovan tavan syventää näitä harjoituksia.

Harjoituksessa tuomme hyväntahtoista huomiota kehokokemuksen, mielen ja sydämen äärelle, ja tutkimme miten vaalia ja kehittää ystävällisyyden ja hyväntahtoisuuden asenteita. Metta tyynnyttää mieltä ja ravitsee sydäntä, ja näin se tukee myös luonnollisella tavalla samadhia, eli meditatiivista mielentyyneyttä ja asettuneisuutta. Metta vaikuttaa myös havaintoomme itsestämme, muista ihmisistä ja maailmasta, ja tämän meditaatiopäivän aikana tutkimme kuinka tämä harjoitus voi syventää meditatiivista ymmärrystä kokemuksen rakentuneisuudesta ja ilmiöiden tyhjyydestä.

Retriittipäivät: Sunnuntai 27.11.2022

Ajankohta: klo 10.00 -16.30

Osallistuminen ja sijainti: Kurssi toteutetaan sekä online-muotoisena verkossa että lähiopetuksena Tampereella. Online osallistumisessa käytämme Zoom-ohjelmaa ja lähetämme osallistumislinkin ilmoittautuneille.

Osoite: Ilvestie 4, 33500 Tampere, sisäänkäynti talon päädystä

Ilmoittautuminen: Voit ilmoittautua täyttämällä tämän lomakkeen.

Hinta: Tampereen lähiosallistumisen hinta 5 e, etäosallistuminen 5 e. Pyrimme kattamaan maksuilla kurssin käytännönkulut.

Lahjoitukset: Kurssin ohjaaja ei saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen, ja toiveena on voida jatkaa dharman tarjoamista anteliaisuuden periaatteella. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä oman tilanteen mukaan. Danaa miettiessä kannustamme reflektoimaan mitä haluaisi antaa, mikä tuntuu omiin resursseihin nähden sopivalta ja mahdolliselta, ja miten olla osaltaan kantamassa vastuuta danaperinteestä, ja siitä, että opetuksia voidaan tarjota danaa vastaan.

Lisätietoja: Juha Penttilä 044-0887881

Ohjaajasta:
Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House-retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä sekä Vihreä Buddha -dharmaryhmää. Hän on valmistui Insight Meditation opettajaksi vuonna 2020. Meditaatioharjoituksen lisäksi Juha on toiminut aktiivisesti eri ilmastoliikkeissä ja sisällyttää opetukseensa myös osallistuvan harjoituksen perspektiivejä.