Ohjaajat

Nirodhan toimintaa ohjaavat lukuisat tehtäväänsä koulutetut ohjaajat eri puolilla Suomea. Ohjaajien valtuudet tarjota erityyppistä toimintaa riippuvat ohjaajatasosta. Eniten valtuuksia on pääohjaajilla, jotka tarjoavat ohjattuja meditaatioita, opetuspuheita, kursseja, päiväretriittejä,  henkilökohtaista ohjausta sekä alimpien tasojen ohjaajakoulutusta. Jotkut pääohjaajat (Juha, Anne ja Sari) opettavat myös pidempiä hiljaisia retriittejä. 

Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House -retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä sekä Vihreä Buddha -dharmaryhmää. Hän on osallistunut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutukseen ja valmistunut Insight meditation -opettajaksi Rob Burbean, Martine Batchelorin ja Caroline Jonesin ohjauksessa. 

Anne Patrikainen on harjoittanut vipassana-meditaatiota vuodesta 2004 ja osallistunut lukuisille hiljaisille meditaatioretriiteille Euroopassa, USAssa ja Aasiassa. Hän on suorittanut Bodhi Collegen 3,5-vuotisen meditaatio-opettajakoulutusohjelman, jota opettivat mm. Christina Feldman, Stephen Batchelor ja Akincano Weber. Anne on myös opiskellut amerikkalaisen Spirit Rock -meditaatiokeskuksen Dedicated Practitioners’ Program ja Advanced Practitioners’ Program -ohjelmissa. Opetuksessaan Anne korostaa selkeyttä ja ymmärrettävyyttä, arkielämän esimerkkejä sekä lempeyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan. Aiemmin Anne on työskennellyt data-analyytikkona ja tutkijana, mutta nykyään hän toimii päivätyössään psykologina.

Sari Markkanen on harjoittanut meditaatiota pitkillä retriiteillä Aasiassa ja Euroopassa, erityisesti Gaia Housessa. Sari on suorittanut Gaia Housen Community Dharma Leader -ohjelman ja valmistunut Insight meditation -opettajaksi Rob Burbean, Martine Batchelorin ja Caroline Jonesin ohjauksessa. Sari on aiemmin opettanut mindfulnessia (MBSR), mindfulnessiin pohjaavaa itsemyötätunto-ohjelmaa (MSC) ja ollut lasten mindfulness -opetuksen edelläkävijä. Hän on kirjoittanut kaksi kirjaa lasten mindfulness- ja myötätuntoharjoitukseen liittyen. Nykyään Sari toimii päätoimisesti dharmaopettajana. 

John Millar started formal meditation in 1985, studying and doing retreats with various teachers and traditions, mostly Tarchin Hearn in New Zealand, and was exposed to an eclectic range of teachings underpinned by the Burmese and Tibetan Karma Kagyu traditions. John has been practising with Nirodha since 2010, attending retreats, facilitating and hosting teachers.