Oivallusten vuoropuhelu – uusi tapa meditoida -kurssi sunnuntaina 26.2. Helsingissä

Mietiskely tapahtuu yksin, mutta elämä on jatkuvaa vuorovaikutusta. Suuri osa elämän kärsimyksestä on ihmissuhteisiin liittyvää.  Yhdessä tapahtuva mietiskely mahdollistaa tämän kuilun ylityksen, mietiskelyn tuottaman viisauden, ilon ja oivallusten siirtymisen läsnäoloon toisen ihmisen kanssa.

Insight  Dialogue, Oivallusten vuoropuhelu, on theravada-buddhalaisuuden mietiskelyperinteestä muotoutunut harjoittelumuoto, jonka kehitti mietiskelynopettaja, Ph.D. Gregory Kramer, joka asuu Orcas-saarella Yhdysvaltain länsirannikolla. Hän on opettanut mietiskelyä vuodesta 1980 ja ID- mietiskelyä vuodesta 1995 Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, Aasiassa ja Australiassa.

Insight Dialogue -harjoittelumuodon piirissä on tuhansia ihmisiä eri puolilla maailmaa,  ja se tapahtuu paikallisissa ryhmissä, retriiteissä ja virtuaalisissa ryhmissä mm. skypen välityksellä.  Toimintaa ohjaa Metta Foundation (www.metta.org). Tässä harjoittelumuodossa vuorotellaan hiljaista mietiskelyä ja läsnä olevaa vuoropuhelua käyttäen apuna Kramerin kehittämiä opasteita (guidelines). Vuoropuhelu voi tapahtua pareittain tai pienemmissä ja suuremmissa ryhmissä.  Sitä säädellään taukojen ja ryhmän vetäjän ohjauksen avulla, jotka tukevat meditatiivisen mielentilan säilymistä läpi harjoituksen.

Oivallusten vuoropuheluharjoittelun on tutkimuksissa todettu lisäävän sisäistä turvallisuuden kokemusta, myötätuntoa itseä ja toisia kohtaan sekä parantavan ihmissuhteita. Sosiaalisesta jännityksestä ja peloista kärsivät hyötyvät siitä erityisesti, ja kokevat sen turvallisena tapana olla toisen ihmisen kanssa. Harjoitteluun osallistuminen edellyttää jonkinasteista mietiskely- tai mindfulnessharjoittelutaustaa.  Se on myös hauskaa ja siitä jää hyvä mieli!

Kurssiajat: sunnuntaina 26.2 klo 10-16:30
Sijainti: Sampokeskus Vetehisenkuja 3, Helsingin Kallio
Ilmoittautumiset: Ilmoittautuminen lomakkeella
Hinta: Kurssista koituvat käytännön kulut katetaan lahjoituksin. Lue lisää lahjoituksista. Haluamme pyrkiä vaalimaan kurssilla anteliaisuuden periaatetta ja varmistaa että kurssit ovat avoimia kaikille.

Ohjaajasta
Ryhmää ohjaa erikoislääkäri, vaativan erityistason psykoterapeutti Suvi Laukkanen, joka on harjoittanut Insight Dialogue vuodesta 2007, vetänyt useita ID-ryhmiä ja hyödyntänyt sitä myös psykoterapeuttien koulutuksessa. Hänet on hyväksytty Metan retriittiopettajakoulutukseen ja hän on säännöllisessä yhteistyössä Metan ID-opettajien ja Gregory Kramerin kanssa.