Online-retriitti, Leela Sarti 11.-13.10.2024

Läsnäoloon pohjautuva elämä 

Kuinka maadoittua ajattoman läsnäolon syvyyteen keskellä arkisen kokemuksen alati muovautuvia hiekkoja? 

Levollisen hereillä olon mielenlaatu syleilee jokaista elämän hetkeä hyväksynnällä ja viisaudella. Kun vaalimme tätä laatua, voimme luoda läheisen yhteyden luontoon ja asioiden olemukseen. Tutkimme, kuinka elää syvälle juurtunutta elämää, jossa olemme omia itsejämme, elämme rauhassa muiden kanssa ja pystymme myös tekemään tarpeelliset askareet. Antaudumme lempeyden hengessä meditatiivisiin harjoituksiin, jotka tukevat arvojen mukaan suuntautumista, maadoittumista kehoon ja sydämen heräämistä. 

Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Online-retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi osallistua online-retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitille osallistuminen kotoa käsin tarjoaa mahdollisuuden ruokkia harjoitustamme opettajien ja toisten harjoittajien muodostaman yhteisön tuella. Retriittipäivät sisältävät meditaatiota ja hiljaisuutta, liikeharjoituksia, dharmaopetusta, ohjattuja meditaatioita sekä aikaa kysymyksille ja jakamiselle. 

Tiedostamme, että tilanteemme ovat erilaisia ja vaihtelevat sen suhteen, miten paljon aikaa on käytettävissä, onko meidän mahdollista uppoutua kotona hiljaisuuteen vai elämmekö yhdessä muiden kanssa, ja mitä velvollisuuksia meillä on muita kohtaan. Toivomme, että tämä retriitti voi tukea osallistujia kaikenlaisissa elämäntilanteissa.

Tarjoamme täyden päiväohjelman, jotta kaikki jotka haluavat ja pystyvät, voivat antautua jatkuvaan harjoitukseen. Ohjelma on kuitenkin joustava, joten on mahdollista harjoittaa myös vähemmän, mikäli elämäntilanne niin vaatii. Kunakin retriittipäivänä toivomme kaikkien osallistuvan tiettyihin jaksoihin, jolloin opettaja on läsnä. Ne merkitään aikatauluun lihavoituna.

Retriitti kestää perjantai-illasta sunnuntai-iltaan. Tarkempi aikataulu lisätään tälle sivulle lähempänä retriittiä.

Täältä löydät ideoita siihen, miten valmistautua kotoa käsin tapahtuvalle online-retriitille.

Ketkä opettavat?

Leela Sarti on opiskellut Buddhan opetuksia ja harjoituksia yli 30 vuoden ajan. Hän asuu perheineen Ruotsissa, Tukholman saaristossa ja opettaa Insight-meditaatioretriittejä ympäri maailmaa. Lisäksi hän antaa yksilöohjausta Tukholmasta käsin ja nykyään Zoomin välityksellä. Leelalla on maisterintutkinto psykologiasta ja hän on pitkäaikainen Diamond Approach -suuntauksen opiskelija ja opettajaharjoittelija. Vapaa-ajallaan Leela nauttii luonnossa olemisesta: vaelluksesta, melonnasta, ratsastuksesta ja puutarhanhoidosta.

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 30 €. Retriitin perushinnalla katamme retriitin järjestämiseen liittyviä käytännön kuluja. Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit2@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa.

Huom! Kustannusten nousun myötä alennuspyyntöjen määrä on lisääntynyt ja tällä hetkellä emme ikävä kyllä aina pysty antamaan alennusta kaikille sitä tarvitseville. Pahoittelemme tilannetta ja pyrimme ratkaisemaan asian pian. Jos taloudellinen tilanteesi on hyvä, pyydämme, että harkitset perushintaa suuremman maksun maksamista. Näin voit tukea vähävaraisempia osallistujia.

Opettaja ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Osallistujilla on mahdollisuus lahjoittaa opettajille ja järjestäjille retriitin lopussa.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Voit ilmoittautua retriitille täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Saat laskun maksusta ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Käytäthän maksaessasi viitenumeroa.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta tiedämme, ketä odottaa mukaan.

Lopuksi

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen retriitit2@nirodha.fi.

Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen retriitti!

Ystävällisin terveisin,

Marianne (Nella) Woodbury, ilmoittautumiset (retriitit2@nirodha.fi, +1 470 641 7056 – vain Whatsapp, Telegram ja iMessage)

Anna Backholm, manageri, 040 5362 946