Päiväretriitit Joensuussa 6.-7.10.2018: Mielenrauha ja kaunis sydän

Samadhi eli meditatiivinen mielentyyneys on yksi keskeisimmistä buddhalaisista meditaatiomenetelmistä. Ulkoisista tekijöistä riippumaton hyvinvointi, sisäinen voimavara, meditatiivinen herkistyminen ja erottelukyky… Samadhin hyödyt ovat lukemattomat. Näillä päiväretriiteillä tutustumme helposti lähestyttäviin ja mielenkiintoisiin keinoihin saattaa mieltä ja kehoa ykseyteen ja avata syvää rauhaa.

Mielenrauhaa tukevat monet muut kauniit sydämen ominaisuudet. Kärsivällisyys, ystävällisyys, energisyys ja muut harjoituksen kannalta välttämättömät laadut punotaan osaksi päivien ohjelmaa tukemaan samadhin syvenemistä ja tarkkaavaisuuden herkistymistä.

Päiväretriitit ovat erinomainen tilaisuus joko tutustua meditaatioon tai syventää omaa harjoitusta retriitinkaltaisissa olosuhteissa. Lauantain päiväretriitti on avoin kaikille meditaatiosta kiinnostuneille. Siihen osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta meditaatiosta. Sunnuntaihin osallistumiseen edellytämme joko lauantaihin osallistumista, tai muuta aiempaa kokemusta meditaatioharjoituksesta. Opetus on kokonaan suomenkielistä.

Päivien yhteydessä on myös mahdollisuus päästä keskustelemaan meditaatioharjoitukseen tai dharmaan liittyvistä kysymyksistä kahden kesken ohjaajan kanssa. Tapaamiset soveltuvat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin harjoittajille. Tapaamiseen voi tulla hyvin matalalla kynnyksellä, ne eivät edellytä esim. mitään selvää kysymystä johon kaipaisi vastausta. Tapaamisiin ilmoittaudutaan paikan päällä.

Kaikki ovat taustoistaan ja elämäntilanteistaan riippumatta lämpimästi tervetulleita mukaan!

Ajankohdat: kello 10.00 – 18.00
Päivämäärät: lauantai 6.10. ja sunnuntai 7.10.2018
Sijainti: Joensuun Steinerpäiväkoti Päivänsini, Pekkalankatu 7 B, 80260 Joensuu Ilmoittautumiset:  Retriittipäiville voit ilmoittautua täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja maksamalla osallistumismaksun. Jos et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin, jotta voimme antaa paikkasi mahdolliselle jonotuslistalaiselle. Peruutukset voi tehdä sähköpostitse Sampon osoitteeseen (alla). Peruutustapauksissa emme pysty palauttamaan osallistumismaksua.
Hinta: Yhden päivän hinta on 15 euroa. Jos osallistut molempiin päiviin, hinta on 30 euroa. Pyrimme kattamaan maksuilla tapahtumapaikan vuokran ja opettajan matkakulut. Jos maksun suuruus on este osallistumiselle, retriittipäiviin voi osallistua myös maksutta tai itse valitsemallaan summalla. Maksun voi maksaa Nirodha ry:n tilille FI84 4108 0010 3769 97, viitenumero 301810070.

Opettaja ei saa työstään palkkaa Nirodhalta. Hänen palkkionsa muodostavat osallistujien antamat lahjoitukset, joiden varassa hän elää. Lahjoituksen voi jättää retriittipäivien päätteeksi käteisellä tai MobilePaylla, tai tilisiirrolla Nirodhan tilille FI84 4108 0010 3769 97, viite 520043. Vaalimme kurssilla anteliaisuuden periaatetta, jotta kurssit olisivat mahdollisimman monen saatavilla, taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Lue lisää lahjoitusperiaatteesta.

Varusteet: Päiväretriiteissä voi meditoida tuolilla tai lattialla. Jos suunnittelet istuvasi lattialla, voit ottaa mukaan oman alustan ja tyynyn, jos sinulta sellaiset löytyy. Myös Nirodhan alustoja ja tyynyjä on käytettävissä. Ota myös mukaan omat lounaseväät. Nirodha tarjoaa osallistujille teetä ja kahvia.
Tiedustelut: Sampo Koistinen p. 044 051 3176 ja ilmoittautumiseen liittyvissä asioissa Tuulikki Hukka p. 050 432 9241.

Ohjaajasta
Sampo Koistinen on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja ohjannut Nirodhassa vuodesta 2008. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen. Sampo on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.