Päiväretriitit Jyväskylässä 10.-11.11.2018: Ei-itseys paljastaa ykseyden

Buddhalainen opetus anattasta, ei-itsestä, kehottaa meitä suhtautumaan kokemuksiimme, kehoomme, tunteisiimme ja ajatuksiimme, omimatta niitä, kuin ne eivät olisi minä tai minun. Se on voimakas keino päästää irti vaistonvaraisesta, itsekeskeisestä takertumisestamme. Tällainen irtipäästäminen ei vieraannuta meitä, vaan tuo meidät herkistyneeseen, estottomaan yhteyteen kokemuksemme kanssa. Helpotus joka aukeaa muodollisessa meditaatiossa voi puhutella meitä laajalti myös sen ulkopuolella, muistuttaen meitä syvemmästä ymmärryksestä itsestä. Kun hellitämme totunnaisesta tavasta kokea itseämme, huomaamme ettemme koskaan olleetkaan erillisiä muista – jopa mystinen tunne erottamattomuudesta ja osallistumisesta maailmaan ja elämään tuo kokemukseen ihmeen tuntua, kauneutta ja syvyyttä.

Päiväretriitit ovat erinomainen tilaisuus joko tutustua meditaatioon tai syventää omaa harjoitusta retriitinkaltaisissa olosuhteissa. Lauantain päiväretriitti on avoin kaikille meditaatiosta kiinnostuneille. Siihen osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta meditaatiosta. Sunnuntaihin osallistumiseen edellytämme joko lauantaihin osallistumista, tai muuta aiempaa kokemusta meditaatioharjoituksesta. Opetus on kokonaan suomenkielistä.

Päivien yhteydessä on myös mahdollisuus päästä keskustelemaan meditaatioharjoitukseen tai dharmaan liittyvistä kysymyksistä kahden kesken ohjaajan kanssa. Tapaamiset soveltuvat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin harjoittajille. Tapaamiseen voi tulla hyvin matalalla kynnyksellä, ne eivät edellytä esim. mitään selvää kysymystä johon kaipaisi vastausta. Tapaamisiin ilmoittaudutaan paikan päällä.

Kaikki ovat taustoistaan ja elämäntilanteistaan riippumatta lämpimästi tervetulleita mukaan!

Ajankohdat: kello 11.00 – 17.00
Päivämäärät: lauantai 10.11. ja sunnuntai 11.11.2018
Sijainti: Mahdollisuuksien talo, Kauppakatu 19 C D, Jyväskylässä. Talolla ei voi yöpyä.
Ilmoittautumiset:  Retriittipäiville voit ilmoittautua täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja maksamalla osallistumismaksun. Jos et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin, jotta voimme antaa paikkasi mahdolliselle jonotuslistalaiselle. Peruutukset voi tehdä sähköpostitse Sampon osoitteeseen (alla). Peruutustapauksissa emme pysty palauttamaan osallistumismaksua.
Hinta: Yhden päivän hinta on 15 euroa. Jos osallistut molempiin päiviin, hinta on 30 euroa. Pyrimme kattamaan maksuilla tapahtumapaikan vuokran ja opettajan matkakulut. Jos maksun suuruus on este osallistumiselle, retriittipäiviin voi osallistua myös maksutta tai itse valitsemallaan summalla. Maksun voi maksaa Nirodha ry:n tilille FI84 4108 0010 3769 97, viitenumero 301811105.

Opettaja ei saa työstään palkkaa Nirodhalta. Hänen palkkionsa muodostavat osallistujien antamat lahjoitukset, joiden varassa hän elää. Lahjoituksen voi jättää retriittipäivien päätteeksi käteisellä tai MobilePaylla, tai tilisiirrolla Nirodhan tilille FI84 4108 0010 3769 97, viite 520043. Vaalimme kurssilla anteliaisuuden periaatetta, jotta kurssit olisivat mahdollisimman monen saatavilla, taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Lue lisää lahjoitusperiaatteesta.

Varusteet: Päiväretriiteissä voi meditoida tuolilla tai lattialla. Jos suunnittelet istuvasi lattialla, voit ottaa mukaan oman alustan ja tyynyn, jos sinulta sellaiset löytyy. Myös Nirodhan alustoja ja tyynyjä on käytettävissä. Ota myös mukaan omat lounaseväät. Nirodha tarjoaa osallistujille teetä ja kahvia.
Tiedustelut: Sampo Koistinen p. 044 051 3176
Ohjaajasta
Sampo Koistinen on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja ohjannut Nirodhassa vuodesta 2008. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen. Sampo on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.