Meditaation perusteet: Hengityksen tarkkailu

Kurssi on täynnä. Voit ilmoittautua jonotuslistalle allamainittuun osoitteeseen. Tulemme järjestämään vastaavia kursseja myös tulevaisuudessa.

Mitä kurssilla tapahtuu?

Käymme läpi hengityksentarkkailumeditaation perusteita tarkemmin kuin Nirodhan tiistaisten meditaatioiltojen puitteissa on mahdollista. Kurssi sisältää ohjattua ja hiljaista meditaatiota, keskustelua, ohjeistusta sekä kysymyksiä ja vastauksia. Tutkimme seuraavanlaisia aiheita osallistujien kiinnostuksen ohjaamina aikataulun rajoissa:

  • mitä hengityksen tarkkaileminen on, miksi sitä tehdään ja miten?
  • missä osissa kehoa hengitystä voi seurata?
  • tarkkaavaisuuden laajuus ja sen vaikutus kehoon ja mieleen
  • väsymyksen ja levottomuuden kanssa työskenteleminen
  • suhtautuminen ajatuksiin
  • kivun ja nautinnon kokemukset
  • suhtautuminen omaan tekemiseen, harjoituksen etenemiseen ja vastoinkäymisiin
  • hengityksen tarkkailun asema perinteessä ja teksteissä

Kurssi on suunnattu ihmisille, jotka ovat kokeilleet meditaatiota ainakin muutamia kertoja ja haluavat syventää ymmärrystään hengityksen tarkkailusta. Jos et ole koskaan meditoinut, kannattaa osallistua ensin vipassana-meditaation alkeiskurssille.

Missä kurssi pidetään? Mitä varusteita tarvitaan?

Kurssi pidetään la 13.4.2013 klo 10:00-13:00 Sampo-keskuksessa Helsingin Hakaniemessä osoitteessa Vetehisenkuja 3. Ovet aukeavat klo 09:30. Kurssin kesto on 2,5-3 tuntia riippuen osallistujien ja kysymysten määrästä. Kurssin jälkeen voi jäädä vielä jutustelemaan teekupin ääreen.

Kurssilla voi istua lattialla tai tuolilla. Kannattaa ottaa mukaan istumiseen sopivat, kiristämättömät housut. Vaatteita voi halutessaan vaihtaa paikan päällä. Sampo-keskuksessa on valmiina istuinalustoita, istuintyynyjä, meditaatiopenkkejä, jakkaroita ja tuoleja.

Miten pääsee mukaan? Paljonko maksaa?

Kurssille voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nirodha.ilmo@gmail.com. Koska osallistujamäärä on rajattu, ilmoitamme sähköpostitse, mahduitko kurssille. Jos et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin, jotta mahdolliset jonotuslistalaiset pääsevät mukaan. Kurssi ei maksa mitään, mutta halutessaan voi varata mukaan lahjoituksen vuokrakulujen kattamista varten.

Lämpimästi tervetuloa kurssille!

Ystävällisin terveisin
Sampo Koistinen
puh. 0440 513 176