Retkeilyretriitti 15.-22.8.2023 Kittilässä Lapissa: Juha Penttilä – tarkemmat tiedot

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 380 € (sis. alv 24%). Retriitin perushinnalla katamme opettajien ja järjestäjien matkakulut, tukikohdan vuokran, retriitin ruokakulut sekä muita käytännön kuluja. Bussimatka Rovaniemeltä Kittilään sisältyy osallistumismaksuun, junaliput Rovaniemelle eivät sisälly.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tiedät, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit2@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa.

Huom! Kustannusten nousun myötä alennuspyyntöjen määrä on lisääntynyt ja tällä hetkellä emme ikävä kyllä aina pysty antamaan alennusta kaikille sitä tarvitseville. Pahoittelemme tilannetta ja pyrimme ratkaisemaan asian pian. Jos taloudellinen tilanteesi on hyvä ja olet osallistumassa tälle retriitille, pyydämme, että harkitset perushintaa suuremman maksun maksamista. Näin voit tukea vähävaraisempia osallistujia.

Opettaja ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen.

Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan retriitille maksukortin tai käteistä opettajalle ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten. Opettajamme elävät lahjoitusten varassa.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Voit ilmoittautua retriitille täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Saat laskun varausmaksusta (35 euroa) ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Loppumaksusta tulee sähköpostitse lasku ja ohjeet erikseen. Maksathan molemmat laskut eräpäivään mennessä käyttäen laskuissa olevaa viitenumeroa. Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalaisille.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi seuraavana jonossa olevalle. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta. Jos peruutat osallistumisen maksettuasi koko osallistumaksun, palautamme loppuosan vain siinä tapauksessa, että saamme tilalle toisen osallistujan. Maksuja ei myöskään voi siirtää toiselle retriitille.

Retriitin aika, paikka ja matkajärjestelyt

Retriitti alkaa tiistaina 15.8. Kokoonnumme Rovaniemen bussiasemalla klo 9. Rovamiemeltä matkaamme tilausbussilla lähelle Kukasjärveä, pitäen matkalla ruokatauon. Ensimmäisenä päivänä vaellamme leiripaikkaamma, joka on noin 3 kilometrin päässä lähimmältä tieltä. Retriitti päättyy tiistaina 22.8. Bussi noutaa meidät siten, että olemme takaisin Rovaniemen rautatieasemalla klo 17 jälkeen.

VR on perunut yöjunan Helsingistä 14.8., mutta voit tulla Rovaniemelle edellisenä päivänä tai matkusta yön yli Onnibussilla, joka saapuu Rovaniemelle klo 9 aikoihin tiistaiaamuna (tarkkaa aikataulua ei ole vielä julkaistu, mutta odotamme bussilla tulijoita). Paluumatkaan sopii yöjuna, joka lähtee Rovaniemeltä 22.8. klo 17:45, ja on Helsingissä seuraavana aamuna klo 6:27. Junaliput eivät sisälly retriitin hintaan.

Jos tulet omalla autolla, otathan meihin yhteydessä etukäteen! Neuvomme tien oikealle parkkipaikalle.

Retriitin olosuhteet

Olosuhteet elokuussa vaihtelevat hyvin paljon vuodesta toiseen. Itikoita saattaa olla todella paljon, tai ei juuri lainkaan. Joka tapauksessa on hyvä varautua hyttyshatulla ja -karkoitteella. Sää saattaa vaihdella lämpimästä jopa satunnaisen lumisateen puolelle; luultavimmin päivälämpötila on on 5-25 astetta. Aurinkorasva saattaa olla tarpeen päivisin. Yöpakkaset ovat mahdollisia, mutta todennäköisemmin yölämpötilat pysyvät plussan puolella.

Majoitumme jaetuissa teltoissa ja valmistamme ruokamme retkikeittimillä. Leiripaikassamme on kuivakäymälä sekä peseytymismahdollisuus.

Päivisin teemme pitkiä, noin 8-12 kilometrin, kävelyretkiä lähialueelle. Kuljemme osin polkuja ja paljon myös poluttomassa maastossa. Paikoin maasto voi olla soista tai kivikkoista. Ylitämme pieniä puroja kahlaten. Järven ympärillä on jonkin verran mökkejä, joten saatamme törmätä muihin kulkijoihin sekä kuulla ihmisääniä. Luultavasti saamme kuitenkin pääosin olla omissa oloissamme.

Tarvittavat varusteet

Tarvittavat varusteet löydät varustelistasta.
Jos et omista kaikkea tarvittavaa, kannattaa kysellä varusteilta kavereilta lainaan tai vuokrata esim. Kuinomasta.

Retkeilyretriitin osanottajat eivät ole vakuutettuja Nirodhan puolesta. On siis hyödyllistä, jos sinulla on retriitin aikana voimassa oleva vakuutus, joka kattaa myös vaeltamisen Lapissa.

Ruoka

Retkeilyretriitillä teemme retkimuonaa kevyesti mukana kulkevista aineksista. Syömme päivässä kolme ateriaa, ja lisäksi mukana on jonkin verran yhteistä naposteltavaa. Kaikki ruoka on kasvisruokaa. Ruoka-aineallergiat voit kertoa ilmoittautumislomakkeessa.

Leiripaikalla on lähde ja päiväretkillä otamme juomavetemme puroista. Retkeilyretriitti on päihteetön tapahtuma ja toivomme osallistujien välttävän myös tupakointia.

Lopuksi

Lähetämme osallistujille lisää tietoa lähempänä retriittiä. Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen retriitit2@nirodha.fi. Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen vaellusretriitti!

Ystävällisin terveisin,
Heini Repometsä (käytännön järjestelyt) heini.repometsa@gmail.com, 045 675 5043
Marianne (Nella) Woodbury (ilmoittautumisasiat) retriitit2@nirodha.fi, puhelin (vain Whatsapp, Telegram ja iMessage): +1 470 641 7056