Retkeilyretriitti 2.-9.9.2021 Kittilässä Lapissa: Kirsten Kratz ja Juha Penttilä – tarkemmat tiedot

Koronatilanteen vaikutus

Retriitti järjestetään, mikäli koronatilanne syyskuussa sen sallii. Jos retriitti joudutaan perumaan, kaikki maksut palautetaan. Pyrimme järjestämään retriitin mahdollisimman turvallisesti noudattamalla hallituksen ja terveysviranomaisten ajankohtaisia ohjeita, koskien myös mahdollisia rajoituksia retriitille osallistumiseen (esimerkiksi millaiset oireet voivat estää retriitin järjestämisen, tai vaaditaanko tämänkokoiseen tapahtumaan osallistumiseen rokotus tai negatiivinen testitulos). Jos sinun on mahdollista saada rokotus ennen retriittiä, se tukee koko ryhmän turvallisuutta.

Seuraamme koronatilannetta ja suunnittelemme retriitin käytännön järjestelyt sen mukaisesti.

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 250 €. Retriitin perushinnalla katamme opettajien ja järjestäjien matkakulut, tukikohdan vuokran, retriitin ruokakulut sekä muita käytännön kuluja. Bussimatka Rovaniemeltä Kittilään sisältyy osallistumismaksuun, junaliput Rovaniemelle eivät sisälly.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit2@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa retriitistä perushintaa suuremman summan.

Opettaja ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan retriitille maksukortin tai käteistä opettajalle ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten. Opettajamme elävät lahjoitusten varassa.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Voit ilmoittautua retriitille täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja maksamalla 30 euron varausmaksun. Saat varausmaksusta laskun sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen. Maksathan laskun eräpäivään mennessä käyttäen laskussa olevaa viitenumeroa.

Noin kuusi viikkoa ennen retriittiä saat uuden laskun retriitin loppusummasta. Maksa myös tämä tämän eräpäivään mennessä käyttämällä laskussa olevaa viitenumeroa. Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalaisille.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi seuraavana jonossa olevalle. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta. Jos peruutat osallistumisen maksettuasi koko osallistumaksun, palautamme loppuosan vain siinä tapauksessa, että saamme tilalle toisen osallistujan.

Retriitin aika, paikka ja matkajärjestelyt

Retriitti alkaa torstaina 2.9., jolloin lähdemme tilausbussilla Rovaniemen rautatieasemalta noin klo 13. Bussi vie meidät lähelle Kukasjärveä. Ensimmäisenä päivänä vaellamme leiripaikkaamma, joka on noin 3 kilometrin päässä lähimmältä tieltä. Retriitti päättyy torstaina 9.9. Bussi noutaa meidät siten, että olemme takaisin Rovaniemen rautatieasemalla klo 17 jälkeen.

Rovaniemelle pääsee Etelä-Suomesta kätevästi yöjunalla. Sopiva juna lähtee Helsingistä keskiviikkona 1.9. klo 23:13 ja on Rovaniemellä seuraavana aamuna klo 11:13. Paluumatkaan sopii juna, joka lähtee Rovaniemeltä 9.9. klo 17:45, ja on Helsingissä seuraavana aamuna klo 6:27. Jos tarvitset apua matkoihin liittyen, voit olla meihin yhteydessä. Junaliput eivät sisälly retriitin hintaan.

Retriitin olosuhteet

Syyskuun alussa on mitä todennäköisimmin ruska-aika. Itikoita ei pitäisi olla tähän aikaan lainkaan. Sää saattaa vaihdella varsin lämpimästä jopa satunnaisen lumisateen puolelle; luultavimmin päivälämpötila on on noin 5-20 astetta. Yöpakkaset ovat mahdollisia.

Majoitumme jaetuissa teltoissa ja valmistamme ruokamme retkikeittimillä. Leiripaikassamme on kuivakäymälä sekä peseytymismahdollisuus.

Päivisin teemme pitkiä, noin 8-12 kilometrin, kävelyretkiä lähialueelle. Kuljemme osin polkuja ja paljon myös poluttomassa maastossa. Paikoin maasto voi olla soista tai kivikkoista. Ylitämme pieniä puroja kahlaten. Järven ympärillä on jonkin verran mökkejä, joten saatamme törmätä muihin kulkijoihin sekä kuulla ihmisääniä. Luultavasti saamme kuitenkin pääosin olla omissa oloissamme.

Tarvittavat varusteet

Tarvittavat varusteet löydät varustelistasta.
Jos et omista kaikkea tarvittavaa, kannattaa kysellä varusteilta kavereilta lainaan tai vuokrata esim. Kuinomasta.

Retkeilyretriitin osanottajat eivät ole vakuutettuja Nirodhan puolesta. On siis hyödyllistä, jos sinulla on retriitin aikana voimassa oleva vakuutus, joka kattaa myös vaeltamisen Lapissa.

Ruoka

Retkeilyretriitillä teemme retkimuonaa kevyesti mukana kulkevista aineksista. Syömme päivässä kolme ateriaa, ja lisäksi mukana on jonkin verran yhteistä naposteltavaa. Kaikki ruoka on kasvisruokaa. Ruoka-aineallergiat voit kertoa ilmoittautumislomakkeessa.

Leiripaikalla on lähde ja päiväretkillä otamme juomavetemme puroista. Retkeilyretriitti on päihteetön tapahtuma ja toivomme osallistujien välttävän myös tupakointia.

Lopuksi

Lähetämme osallistujille lisää tietoa lähempänä retriittiä. Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen retriitit2@nirodha.fi. Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen vaellusretriitti!

Ystävällisin terveisin,
Heini Repometsä (käytännön järjestelyt, heini.repometsa@gmail.com, 045 675 5043)
Marianne Kautiala (ilmoittautumiset 050 531 8228)