11.-16.2.2022 Suomenkielinen online-retriitti: Juha Penttilä ja Sari Markkanen

Kokemuksen taitava kohtaaminen & meditatiivinen mielentyyneys

Retriitillä syvennytään kokemuksen taitavaan kohtaamiseen hyväntahtoisella läsnäololla, sekä erilaisiin irtipäästäviin harjoituksiin, jotka tukevat meditaation syvenemistä ja avautumista. Harjoitukset tuovat vapauttavia ja helpottavia näköaloja suhteessa kokemukseen, sekä oivalluksia kokemuksen ehdollisesta luonteesta. Retriitin hiljaisuudessa kehitämme myös meditatiivista herkkyyttä, sensitiivisyyttä ja meditatiivisia taitoja, jotka tukevat samadhin, eli meditatiivisen mielentyyneyden kehittymistä.

Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Mitä online-retriitillä tapahtuu? Miksi lähteä retriitille?

Online-retriitille voi osallistua haluamastaan paikasta, esimerkiksi kotoa tai mökiltä käsin. Harjoitusta voi tehdä niin sisä- kuin ulkotiloissa. Online-retriitti tarjoaa mahdollisuuden ruokkia ja syventää harjoitustaan opettajien ja muiden harjoittajien muodostaman yhteisön tuella.

Toivomme, että retriitti voi tukea osallistujia erilaisissa elämäntilanteissa. Onkin mahdollista osallistua retriitille täydessä hiljaisuudessa ja eristyksissä muista. Yhtä lailla on mahdollista osallistua niin, että asuu ja vuorovaikuttaa perheensä kanssa ja hoitaa erilaisia päivittäisiä askareita tai käy töissä.

Retriitin päivittäinen ohjelma koostuu opetuksista, istuma- ja kävelymeditaatiosta sekä mahdollisuuksista pienryhmätapaamisiin opettajien kanssa. Tarjoamme vapaaehtoisen täyden päiväohjelman, jotta kaikki halukkaat voivat antautua jatkuvaan harjoitukseen. Ohjelma on kuitenkin joustava, joten on mahdollista tehdä vähemmän muodollista harjoitusta ja esimerkiksi osallistua ainoastaan päivän muutamaan suositeltuun ohjelmanumeroon. Kummassakin tapauksessa retriitti voi olla tärkeä tuki viisauden ja myötätunnon syvenemiselle.  

Retriitti soveltuu sekä aloittelijoille että pidempään harjoittaneille. Vasta-­alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska harjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Ketkä opettavat?

Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia-House-retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä ja Vihreä Buddha -dharmaryhmää. Hän on osallistunut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutukseen ja valmistunut Insight meditation -opettajaksi Rob Burbean, Martine Batchelorin ja Caroline Jonesin ohjauksessa. 

Sari Markkanen on harjoittanut meditaatiota pitkillä retriiteillä Aasiassa ja Euroopassa, erityisesti Gaia Housessa. Sari on suorittanut Gaia Housen Community Dharma Leader -ohjelman ja valmistunut Insight meditation -opettajaksi Rob Burbean, Martine Batchelorin ja Caroline Jonesin ohjauksessa. Sari on aiemmin opettanut mindfulnessia (MBSR), mindfulnessiin pohjaavaa itsemyötätunto-ohjelmaa (MSC) ja ollut lasten mindfulness -opetuksen edelläkävijä. Hän on kirjoittanut kaksi kirjaa lasten mindfulness- ja myötätuntoharjoitukseen liittyen. Nykyään Sari toimii päätoimisesti dharmaopettajana.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Tämän retriitin perushinta on 30 euroa. Ilmoittaudu: Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista täältä.

Ystävällisin terveisin,
Marianne (Nella) Kautiala (050 531 8228)