Soulmaking dharma -retriitti 23.2.–3.3.2024 Kruusilassa: Catherine McGee & Juha Penttilä

Sydämen katse: Polku sielukkuuteen

Keho kotinamme ja tyhjyys perustanamme kasvatamme neljää sydämen ominaisuutta: hyväntahtoisuutta, iloa, myötätuntoa ja tyyneyttä. Hellitämme katsomisen tavoista ja persoonallisuuden kaavoista, jotka rajoittavat sydäntämme, ja käytämme mielikuvituksemme vapauttavia lahjoja. Näin syvennämme kykyämme levätä rajattomassa sydämessä.

Syvennymme mietiskeleviin katsomisen tapoihin ja matkaamme tutkimaan sielukasta ja taianomaista maailmankaikkeutta: kaikkeutta, jossa kaikki erityislaatuisuutemme ovat tarvittuja, rakastettuja, kudottuja pyhään ja merkitykselliseen tarinaan.

Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miten retriitti sopii soulmaking dharma -opetuksiin?

”Sydämen katse” alkaa brahma vihara -retriittinä ja avautuu sitten soulmaking dharman viitekehyksiin ja harjoituksiin. Retriitti soveltuu harjoittajille, joilla on jo syvä yhteys soulmaking dharma opetuksiin, mutta myös niille, joilla ei vielä ole, mutta jotka tunnistavat yhteyden ja kiinnostukseen niihin. Pyydämme, että retriittiä harkitsevat käyvät kuuntelemassa Catherinen 15 minuutin Eye of the Heart – Introductory Talk -puheen Gaia Housen sivulla ja arvioivat sen pohjalta soveltuuko retriitti heille. (Huom! Kuuntelethan oikean 15 minuutin mittaisen puheen, samalla sivulla on myös toinen, 51 minuutin mittainen puhe.)

Retriitti on tarkoitettu kokoeneille harjoittajilla, joilla on pohjaymmärrys soulmaking dharma -harjoituksesta. Lue tarkempi kuvaus toivotuista ennakkovalmiuksista alta.

Ennakkovalmiudet

Soulmaking dharma -retriitillä toivotaan, että harjoittajat ovat kehittäneet tiettyjä meditatiivisia taitoja ennen retriitille osallistumista. Toivomme myös, että harjoittajat ovat tutustuneet ja tuntevat kiinnostusta soulmaking dharma -opetuksiin. Lue huolellisesti läpi alla olevat kahdeksan ennakkovalmiutta, ja pohdi niiden avulla, haluatko osallistua retriitille.

Retriitille osallistumiseen tarvitset seuraavat ennakkovalmiudet:

1. Olet kuunnellut 15 minuutin Introductory talk -puheen Eye of the Heart sivulta. (Huom! Kuuntelethan oikean 15 minuutin mittaisen puheen, samalla sivulla on myös toinen, 51 minuutin mittainen puhe.)

2. Sinulla on vähintään 14 päivää kokemusta hiljaisista, opettajan johdolla retriittikeskuksessa tapahtuneista insight-meditaatioretriiteistä.

3. Sinulla on kokemusta metta- tai muista brahma vihara -harjoituksista.

4. Pystyt löytämään kokonaisvaltaisen kehotietoisuuden harjoituksen aikana.

5. Sinulla on taitoja ja kokemusta työstää vaikeita tunteita harjoituksen aikana.

6. Olet avoin ja kiinnostunut ideoista kuten ”pyhyys” ja ”sielu”.

7. Olet avoin ja kiinnostunut työskentelemään mielikuvituksen ja mielikuvien kanssa.

8. Tunnet ja olet kiinnostunut soulmaking dharmaan liittyvistä katsomisen tavoista.

Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitin opetus on englanninkielistä. Retriittiaikataulu sisältää istuma- ja kävelymeditaatiota, meditaatio-ohjeita ja opetuspuheita. Retriitti vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta yksilö­- ja ryhmähaastatteluja opettajien kanssa. Retriittipäiviin sisältyy työjakso.

Retriittiin kuuluu kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2­-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Catherine McGee on opettanut Insight Meditation -retriittejä kansainvälisesti vuodesta 1999. Hän on Gaia Housen opettajaneuvoston jäsen, One Earth Sanghan ohjaava opettaja ja pitkäaikainen Diamond Approachin oppilas. Hänen opetuksensa korostaa harjoituksen ilmentämistä elämässä – sitä kuinka voimme elää ihmissuhteitamme syvimmästä mahdollisesta ymmärryksestämme.

Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia-House-retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä ja Vihreä Buddha -dharmaryhmää. Hän on osallistunut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutukseen ja valmistunut Insight meditation -opettajaksi Rob Burbean, Martine Batchelorin ja Caroline Jonesin ohjauksessa.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 360 euroa. On mahdollista maksaa myös perushintaa vähemmän tai enemmän. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,

Marianne (Nella) Woodbury, ilmoittautumiset
retriitit2@nirodha.fi