Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 28.3.-2.4.2013 Kruusilassa

Vipassana-meditaatio: Kysymys elämästä ja kuolemasta

Retriitti on täynnä. Jonotuslistalle voi ilmoittautua, ks. linkki sivun viimeisestä kappaleesta ”Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?”.

Miksi meditoida? Mitä on vipassana-meditaatio?

Kuoleman reflektointi antaa uutta perspektiiviä tietoisen läsnäolon harjoittamiseen. Miltä tuntuisi maata kuolinvuoteellaan ja ajatella mennyttä elämäänsä? Tämäntyyppinen reflektio auttaa meitä selventämään prioriteettejamme ja sitoutumaan arvostamiimme asioihin. Jos muistamme, ettemme elä ikuisesti, saamme uutta energiaa harjoitukseemme. Tiedostaessamme elämän lyhyyden ja haurauden meissä herää myös myötätunto, arvostus ja kyky kokea ihmeen ja mysteerin tuntua.
_
Retriitillä opetetaan vipassana-meditaatiota (engl. insight meditation). Sana vipassana tarkoittaa asioiden näkemistä selkeästi niin kuin ne ovat. Lisäksi retriitillä esitellään metta-meditaatio. Metta tarkoittaa rakastavaa ystävällisyyttä tai lempeyttä. Nämä meditaatiotekniikat ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.
_

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska perustekniikat tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneen opettajan ohjauksessa.
_
Opetus on englanninkielistä. Hiljaisuudessa vietettävät päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, opetuspuheista, ryhmä- ja yksilöhaastatteluista sekä työjaksosta. Tällä retriitillä tehdään myös joitakin lyhyitä tietoisesti läsnäolevan puhumisen ja kuuntelemisen harjoituksia. Retriitin aikana tarjoillaan aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Retriitillä syödään yksinkertaista kasvisruokaa. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.
_

Kuka opettaa?

Retriitillä opettaa paljon pidetty Caroline Jones, joka käy Suomessa kaksi kertaa vuodessa. Hän on harjoittanut meditaatiota vuodesta 1989 ja opettanut vuodesta 2006 lähtien sekä Gaia House -retriittikeskuksessa Englannissa että kansainvälisillä retriiteillä. Caroline on toiminut ajoittain myös Gaia Housen vastaavana opettajana. Carolinen opetuspuheita voi kuunnella osoitteessa http://www.dharmaseed.org/teacher/362/.
_
Retriitin toinen opettaja on Paul Burrows, joka on harjoittanut meditaatiota Englannissa, Intiassa sekä Nepalissa ja opettanut vuodesta 2007 lähtien. Myös Paul on käynyt Suomessa opettamassa useita kertoja. Paulin opetuspuheita löytyy osoitteesta http://www.dharmaseed.org/teacher/367/.
_

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 125 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista löytyvät osoitteesta https://nirodha.fi/retriitti-03-2013-info/.

Kotisivuiltamme https://nirodha.fi/ löytyy tietoa jokaviikkoisista meditaatioilloista, tulevista retriiteistä, järjestämistämme kursseista ja muusta ohjelmasta.
_
Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)
Anne Patrikainen (050 533 9812)