Meditaatioretriitti 5.-10.4.2012 Kruusilassa: Tarkemmat tiedot

Retriitti on täynnä, jonotuslistalle voi  hakea ks. ilmoittautumiset.

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 165 €. Retriitin perushinnalla katamme opettajien matkakulut Suomeen, retriittikeskuksen vuokran ja retriitin ruokakulut.
_
Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin nirodha.retriitit@gmail.com ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa retriitistä perushintaa suuremman summan.
_
Opettajat ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan retriitille käteistä opettajille ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten.
_

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Nirodhan edelliset retriitit ovat tulleet täyteen hyvissä ajoin. Jotta kukaan ei joutuisi odottelemaan retriittipaikkaa jonotuslistalla turhaan, olemme siirtyneet käytäntöön, jossa retriittipaikan saa varattua ainoastaan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä ilmoittaumislomakkeen.
_
Kaikki retriittipaikat on tällä hetkellä varattuja. Voit ilmoittautua jonotuslistalle täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen osoitteessa http://tinyurl.com/cg795on. Jonotuslistalle ilmoittautuvien ei tarvitse maksaa varausmaksua.

Voit varata paikan retriitille maksamalla varausmaksun 40 € Nirodhan tilille 124830-213060 (viite 0420127, IBAN FI6012483000213060) ja täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen osoitteessa http://tinyurl.com/cg795on. Loppuosa retriitin hinnasta (perushinnan tapauksessa 125 €) tulee maksaa viimeistään 1.3.2012 samalle tilille samalla viitenumerolla. Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalaisille. Mikäli maksat tililtä, joka ei ole omalla nimelläsi, laitathan viestikenttään tiedon siitä, kenen retriittimaksu on kyseessä.
_
Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi seuraavana jonossa olevalle. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta. Jos peruutus tapahtuu ennen 1.3., palautamme kuitenkin loppuosan osallistumismaksusta. Jos peruutus tapahtuu 1.3. jälkeen, palautamme loppuosan osallistumismaksusta vain siinä tapauksessa, että saamme tilalle toisen osallistujan.
_

Retriittiaika

Retriitti alkaa torstaina 5.4. Retriittipaikalle voi saapua klo 17 alkaen, illallinen tarjoillaan kello 18 ja varsinainen ohjelma alkaa kello 19:30. Retriitti päättyy tiistaina 10.4. iltapäivällä. Retriitille tulee osallistua kokonaisuudessaan alusta loppuun saakka.
_

Retriittipaikka

Retriitti järjestetään Ystävyyden Majatalossa Kruusilassa Salon lähellä noin 100 km Helsingistä Turkuun päin. Retriittipaikan osoite on seuraava: Ystävyyden Majatalo, Kalkkilantie 74, 25110 Kruusila.
_ff
Lähetämme lisätietoja retriittipaikalle pääsemisestä noin viikkoa ennen retriitin alkua. Annamme tuolloin tarkempaa tietoa mm. suositeltavista bussi-/junayhteyksistä ja ajoreitistä. Pyrimme myös koordinoimaan sitä, että autopaikkaa tarjoavat ja autottomat retriitille tulijat löytäisivät toisensa.
_

Leirikeskuksen tilat, ruokailu ja päiväohjelma

Ystävyyden Majatalossa on tilat noin 36 retriittiläiselle. Majoitus tapahtuu yleensä 2-4 hengen huoneissa. Huoneet jaetaan retriittiläisille saapumisjärjestyksessä. Mainitsethan ilmoittautumiskaavakkeessa, jos sinulla on erityistarpeita majoituksen suhteen. Allergisille tiedoksi, että Ystävyyden Majatalossa saattaa asua kissoja ja/tai koiria, joilla tosin ei ole pääsyä meditaatiosaliin tai majoitushuoneisiin.
_
Tarjoamme retriitin aikana kolme yksinkertaista kasvisateriaa päivässä: aamiaisen, lounaan ja kevyen päivällisen. Tauoilla on tarjolla teetä ja pikakahvia. Ilmoittautumiskaavakkeessa on kohta, johon voi merkitä ruoka-aineallergiansa.
_
Tyypillisen retriittipäivän ohjelmaan kuuluu istuma- ja kävelymeditaatiota 45 minuutin jaksoissa sekä noin tunnin työjakso, jolloin esimerkiksi siivotaan yleisiä tiloja tai autetaan keittiössä kasvisten pilkkomisessa. Ulkoilla, joogata ja venytellä voi taukojen sekä joidenkin kävelymeditaatiojaksojen aikana. Otathan mukaan oman joogamaton, jos sellaista tarvitset. Lisätietoa retriitin päiväohjelmasta löydät osoitteesta https://nirodha.fi/retriitit/#mita.
_

Päihteettömyys ja hiljaisuus

Retriitti on päihteetön tapahtuma ja tupakointi on mahdollista vain sille rajatulla alueella. Kannustamme ihmisiä kuitenkin olemaan tupakoimatta retriitin aikana.
_
Pyrimme elämään yhdessä nk. jalossa hiljaisuudessa. Se tarkoittaa sitä, ettemme puhu toistemme kanssa tai kännyköihin emmekä myöskään lue tai kirjoita. Retriitillä puhutaan ainoastaan opettajan kanssa. Kokemus osoittaa, että hiljaisuus syventää harjoitusta kauniilla tavalla. Hätätapauksissa pyydämme läheisiä ottamaan yhteyttä Anne Patrikaiseen (040 533 9812).
_

Varustus

Ystävyyden Majatalon vuoteissa ei ole lakanoita, joten otathan mukaan lakanat/makuupussin sekä pyyhkeen muun henkilökohtaisen tavaran, lääkkeiden ym. lisäksi. Huomaathan, että järjestäjillä ei ole mahdollisuutta hankkia retriittiläisille puuttuvia tavaroita retriitin aikana.
_
Retriitillä voi meditoida lattialla tai tuolilla. Tuomme paikalle muutamia Nirodhan istuintyynyjä ja meditaatiopenkkejä, mutta näitä ei riitä läheskään kaikille, joten suosittelemme ottamaan omat lattiallaistumisvälineet mukaan. Istuintyynyjä ja meditaatiopenkkejä myydään mm. joogakaupoissa. Istuinalustaksi suositellaan esimerkiksi taiteltua täkkiä / peittoa. Joogamatto, jumppamatto tai retkialusta on valtaosalle ihmisistä istuinalustaksi liian ohut.
_
Sisätohvelit / villasukat voivat myös olla hyvä idea. Sisäkenkiä saattavat haluta käyttää erityisesti ne, jotka tiskaavat tai pilkkovat vihanneksia keittiössä työjaksojen aikana. Jotkut kääriytyvät mielellään vilttiin meditoidessaan.
_

Lopuksi

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen nirodha.retriitit@gmail.com. Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen retriitti!
__
Kaikki ovat myös lämpimästi tervetulleita Nirodhan meditaatioiltoihin tiistaisin klo 18 Buddhalainen keskus Sampoon (Vetehisenkuja 3, Hakaniemi, Helsinki).
_
Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)
Anne Patrikainen (040 533 9812)