Pääsiäisen hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 2.-7.4.2015 Kruusilassa

Meditaatio ja hyväksyvä tietoinen läsnäolo

Retriitti tarjoaa mahdollisuuden harjoittaa meditaatiota ja hyväksyvää tietoista läsnäoloa. Perehdymme kahteen meditaation olennaiseen elementtiin: keskittymiseen sekä kokemuksemme tutkimiseen. Harjoitamme tietoista läsnäoloa käyttäen mm. hengitystä, kehon aistimuksia ja kuuntelua. Tutkimme myös tietoisen läsnäolon työkalujen soveltamista arkielämäämme. Lisäksi perehdymme harjoitusta tukeviin tekijöihin sekä esteisiin, joita saatamme kohdata harjoituksen parissa.

Retriitillä opetetaan vipassana-meditaatiota (engl. insight meditation). Sana vipassana tarkoittaa asioiden näkemistä selkeästi niin kuin ne ovat. Nämä meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska perustekniikat tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneen opettajan ohjauksessa.

Opetus on englanninkielistä. Hiljaisuudessa vietettävät päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, opetuspuheista, ryhmä- ja yksilöhaastatteluista sekä työjaksosta. Retriittiin kuuluu yksinkertaisesta kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Kuka opettaa?

martine_batchelor

Retriitillä opettaa Martine Batchelor. Hän on asunut Koreassa Zen-nunnana Mestari Kusanin opastuksessa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut teokset Meditation for Life, The Path of Compassion, Women in Korean Zen and Let Go: A Buddhist Guide to Breaking Free of Habits. Martine Batchelor on Gaia House Teacher Council -neuvoston jäsen. Hän asuu Ranskassa ja opettaa meditaatioretriiteillä ympäri maailmaa. Hänen viimeisin julkaisunsa on The Spirit of the Buddha.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 135 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista löytyvät täältä.

Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)
Meri Lundahl (040 526 0787)