Hiljainen meditaatioretriitti 20.-26.5.2024 Kruusilassa, Gerit Stöcklmair & Christin Illeborg

Täysin elossa – täysin tietoisena

Retriitti kutsuu vaalimaan rauhallista jatkuvuutta kehossa, sydämessä ja mielessä. Näin voimme tutkia Buddhan polkua, joka johtaa sisäiseen vapauteen.

Aloitamme tutkimusmatkan kasvattamalla vakautta ja herkkyyttä kehossa. Kohtaamme sisäisen ilon, jota tämä voi tuoda harjoitukseen. Tämä ravitseva maaperä on pohja neljän tarkkaavuuden perustan syvemmälle tutkimiselle. Tutkimus auttaa näkemään totunnaiset kaavat, jotka estävät meitä kukoistamasta ja tuntemasta olevamme täysin elossa.

Täysin elossa ja tietoisena oleminen edellyttää, että koemme ilon, jonka sydämen huojentuminen saa aikaan. Se mahdollistaa syvän aistimisen/tuntemisen/näkemisen/katsomisen ja oivalluksen, että elossa oleminen on ihme.

Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta­-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-­alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska harjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Opetus on englanninkielistä. Hiljaisuudessa vietettävät päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, tietoisen liikkeen jaksoista, opetuspuheista sekä työjaksosta. Retriittiin kuuluu kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Gerit Stöcklmair on syntyjään itävaltalainen mikrobiologi, psykoterapeutti ja Body Movement -terapeutti.

Uteliaisuus sisäistä ja ulkoista maailmaa kohtaan on lähettänyt hänet monille matkoille, ja hän asuikin Englannissa, Skotlannissa ja Etelä-Koreassa ennen kuin asettui nykyiseen asuinpaikkaansa Tanskaan. Hän on harjoittanut meditaatiota vuodesta 1994 ja on tehnyt pitkiä, pääasiassa vipassana-retriittejä vuodesta 1998. Hän on harjoittanut myös Zen- ja Triratna-perinteissä.

Gerit valmistui Bodhi Collegen opettajakoulutuksesta vuonna 2022. Häntä kiinnostaa henkilökohtainen kasvu keho-mieli-sielu-yhdentymisen kautta, joten hänet saattaa nähdä myös tanssimassa eri tilanteissa.

Gerit on myös yksi Copenhagen Insight Meditationin perustajista.

Christin Illeborg on dharmapohjaisen meditaation opettaja. Hän opettaa mindfulnessiin pohjautuvia kokonaisuuksia, buddhalaista psykologiaa ja pohjoismaisiin elinolosuhteisiin sovellettua insight-meditaatiota. Hän mentoroi ammattimaisia mindfulness-opettajia, yksittäisiä harjoittajia ja yrityksiä.

Cristin on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2000, jolloin hän aloitti japanilaisessa perinteessä. Sittemmin hän rakastui mindfulnessiin ja maallistuneeseen Insight-liikkeeseen. Vuonna 2022 hän valmistui dharmaopettajaksi Bodhi Collegesta, jossa häntä opetti Christina Feldman.

Cristin on opiskellut myös elokuvaleikkaajaksi, joogaopettajaksi ja kognitiiviseksi terapeutiksi. Hän asuu maalla aviomiehensä ja bordercolliensa kanssa. Hän on yksi Copenhagen Insight Meditationin perustajista.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 270 euroa. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta ja retriitin yksityiskohdista löytyvät täältä.

Ystävällisin terveisin,

Anu Pasanen, manageri (0407561095)

Ulla Sillanpää, ilmoittautumisvastaava (retriitit3@nirodha.fi, 040 536 4181)