Hiljainen vipassana-meditaatioretritti 29.6.-7.7.2013 Kruusilassa

Vipassana-meditaatio: Paluu avoimuuteen, yksinkertaisuuteen ja herkkyyteen

Miksi meditoida? Mitä on vipassana-meditaatio?

Retriittiympäristö voi olla yksinkertaisuuden keidas monimutkaisessa maailmassa. Meditaatiotyylejä ja -tekniikoita on paljon, mutta kaikkien näiden harjoitusten ydin on yksinkertaiseen, avoimeen ja herkkään läsnäoloon palaaminen. Rakastavan ja kärsivällisen uteliaisuuden avulla pystymme istumaan ryhdikkäästi alati muuttuvan kokemuksemme keskellä ja voimme antaa retriittiympäristön yksinkertaisuuden ravita itseämme. Astu ulos kiireisestä maailmasta ja tule kanssamme tutkimaan buddhalaisen perinteen ajattomia ja syvällisiä opetuksia.
_
Retriitillä opetetaan vipassana-meditaatiota (engl. insight meditation). Sana vipassana tarkoittaa asioiden näkemistä selkeästi niin kuin ne ovat. Lisäksi retriitillä esitellään metta-meditaatio. Metta tarkoittaa rakastavaa ystävällisyyttä tai lempeyttä. Nämä meditaatiotekniikat ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.
_

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska perustekniikat tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneen opettajan ohjauksessa.
_
Opetus on englanninkielistä. Hiljaisuudessa vietettävät päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, opetuspuheista, ryhmä- ja yksilöhaastatteluista sekä työjaksosta. Retriitin aikana tarjoillaan aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Retriitillä syödään yksinkertaista kasvisruokaa. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.
_

Kuka opettaa?

Retriitillä opettaa paljon pidetty Caroline Jones, joka käy Suomessa kaksi kertaa vuodessa. Hän on harjoittanut meditaatiota vuodesta 1989 ja opettanut vuodesta 2006 lähtien sekä Gaia House -retriittikeskuksessa Englannissa että kansainvälisillä retriiteillä. Caroline on toiminut ajoittain myös Gaia Housen vastaavana opettajana. Carolinen opetuspuheita voi kuunnella osoitteessa http://www.dharmaseed.org/teacher/362/.
_
Retriitin toinen opettaja on Paul Burrows, joka on harjoittanut meditaatiota Englannissa, Intiassa sekä Nepalissa ja opettanut vuodesta 2007 lähtien. Myös Paul on käynyt Suomessa opettamassa useita kertoja. Paulin opetuspuheita löytyy osoitteesta http://www.dharmaseed.org/teacher/367/.
_

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 190 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Retriitti on nyt täynnä, mutta jonotuslistalle voi ilmoittautua täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista löytyvät osoitteesta https://nirodha.fi/retriitti-06-2013-info/.
_
Kotisivuiltamme https://nirodha.fi/ löytyy tietoa jokaviikkoisista meditaatioilloista, tulevista retriiteistä, järjestämistämme kursseista ja muusta ohjelmasta.
_
Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)
Sampo Koistinen (0440 513 176)