Meditaatio- ja qigong-retriitti 19.–25.6.2023 Tammisaaressa: Franz Moeckl & Carol Wilson – Tarkemmat tiedot

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 310€. Retriitin perushinnalla katamme retriitin järjestämisestä syntyvät kulut. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun (35€) ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit2@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa.

Huom! Kustannusten nousun myötä alennuspyyntöjen määrä on lisääntynyt ja tällä hetkellä emme ikävä kyllä aina pysty antamaan alennusta kaikille sitä tarvitseville. Pahoittelemme tilannetta ja pyrimme ratkaisemaan asian pian. Jos taloudellinen tilanteesi on hyvä, pyydämme, että harkitset perushintaa suuremman maksun maksamista. Näin voit tukea vähävaraisempia osallistujia.

Opettajat ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta, vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan retriitille käteistä tai maksukortin opettajille ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Voit ilmoittautua retriitille täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen. Saat laskun varausmaksusta (35€) ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Loppumaksusta tulee sähköpostitse lasku ja ohjeet erikseen. Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalaisille.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi seuraavana jonossa olevalle. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta.

Retriittiaika

Retriitti alkaa 19.6. alkuillasta ja päättyy 25.6. iltapäivään mennessä. Tarkemmat ajat ilmoitetaan myöhemmin. Retriitille tulee osallistua kokonaisuudessaan alusta loppuun saakka.

Retriittipaikka

Retriitti järjestetään Knipnäsin Hyvän Olon Keskuksessa Tammisaaressa. Retriittipaikan osoite on Linnunlaulu 1, 10650 Tammisaari.

Tammisaaren juna-asemalta on matkaa retriittipaikalle 2 km. Pyrimme koordinoimaan sitä, että autopaikkaa tarjoavat ja autottomat retriitille tulijat löytäisivät toisensa, ja tarvittaessa voimme järjestää kyytejä juna-asemalta saapuville.

Tilat, ruokailu ja päiväohjelma

Majoitus tapahtuu yleensä 3–5 hengen huoneissa. Huoneet jaetaan retriittiläisille saapumisjärjestyksessä.

Tarjoamme retriitin aikana kolme yksinkertaista kasvisateriaa päivässä: aamiaisen, lounaan ja kevyen päivällisen. Tauoilla on tarjolla teetä ja pikakahvia. Ilmoittautumiskaavakkeessa on kohta, johon voi merkitä ruoka-­aineallergiansa.

Tyypillisen retriittipäivän ohjelmaan kuuluu meditaatio- ja qigong-harjoitusjaksoja sekä noin tunnin työjakso, jolloin esimerkiksi siivotaan yleisiä tiloja tai autetaan keittiössä kasvisten pilkkomisessa. Ulkoilla, joogata ja venytellä voi taukojen aikana. Otathan mukaan oman joogamaton, jos sellaista tarvitset. 

Päihteettömyys ja hiljaisuus

Retriitti on päihteetön tapahtuma ja tupakointi on mahdollista vain sille rajatulla alueella. Pyrimme elämään yhdessä niin kutsutussa jalossa hiljaisuudessa. Se tarkoittaa sitä, ettemme puhu toistemme kanssa tai kännyköihin emmekä myöskään lue tai kirjoita. Retriitillä puhutaan ainoastaan opettajan kanssa. Kokemus osoittaa, että hiljaisuus syventää harjoitusta kauniilla tavalla.

Hätätapauksissa pyydämme läheisiä ottamaan yhteyttä retriitin manageriin, jonka yhteystiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Varustus

Knipnäsin vuoteissa ei ole lakanoita, joten otathan mukaan lakanat sekä pyyhkeen muun henkilökohtaisen tavaran, lääkkeiden ym. lisäksi. Huomaathan, että järjestäjillä ei ole mahdollisuutta hankkia retriittiläisille puuttuvia tavaroita retriitin aikana.

Retriitillä voi meditoida lattialla tai tuolilla. Nirodha tarjoaa kaikille istuinalustan ja yhden istuintyynyn. Tuomme paikalle lisäksi parikymmentä meditaatiopenkkiä. Jos tarvitset lisää tyynyjä esim. tueksi käsille tai polvien alle, otathan omat ekstratyynyt mukaan.

Retriittipaikalle kannattaa ottaa mukaan sisäkengät. Jos pelkäät palelevasi meditaation aikana, kannattaa ottaa mukaan viltti.

Lopuksi

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen retriitit2@nirodha.fi.

Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen retriitti!

Ystävällisin terveisin,

Marianne (Nella) Woodbury, ilmoittautumiset, retriitit2@nirodha.fi
Puhelin (vain Whatsapp, iMessage or Telegram): +1 470 641 7056