Hiljainen metta-meditaatioretriitti 30.6.-8.7.2012 Kruusilassa

Rakastavan sydämen herättäminen: Lempeys elämäntavaksi

Miksi meditoida? Mitä on metta-meditaatio? Entä vipassana?

Jos löydämme luontaisen kykymme kokea myötätuntoa ja iloa ja ryhdymme hoivaamaan tätä kykyä, olemme polulla, joka johtaa stressistä ja kärsimyksestä vapautumiseen. Buddhan opetukset rohkaisevat meitä pääsemään kosketuksiin oman hyvyytemme kanssa ja lisäämään näin sekä itsemme että muiden hyvinvointia ja onnellisuutta. Harjoittelemalla hyväksyvää tietoista läsnäoloa (mindfulness), rakastavan ystävällisyyden meditaatiota (metta) ja muita sydäntä avaavia tekniikoita huomaamme, että ”mielentila ei voi olla pysyvä, mutta rakastava asenne voi” (lainaus Reb Anderson Roshilta).
_
Hiljaisuuden, ohjattujen meditaatioiden, opetuspuheiden ja opettajien tapaamisen avulla luomme retriitistä ympäristön, joka auttaa meitä rentoutumaan ja heräämään.
_
Retriitillä opetetaan muun muassa metta- ja vipassana-meditaatiota. Metta-meditaatio kehittää sydämen kykyä avautua ja kohdata elämä lempeästi ja myötätuntoisesti. Vipassana-meditaatio puolestaan on yksinkertainen ja suora harjoitus, jossa keho-mieli-prosessia tarkkaillaan hetki hetkeltä rennon kiinnostuneesti. Sekä metta- että vipassana-meditaatiotekniikat ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.
_

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska perustekniikat tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneen opettajan ohjauksessa.
_
Opetus on englanninkielistä. Hiljaisuudessa vietettävät päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, opetuspuheista, ryhmä- ja yksilöhaastatteluista sekä työjaksosta. Retriitin aikana tarjoillaan aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Retriitillä syödään yksinkertaista kasvisruokaa. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.
_

Kuka opettaa?

Retriitillä opettaa paljon pidetty Caroline Jones, joka käy Suomessa vuosittain. Hän on harjoittanut meditaatiota vuodesta 1989 ja opettanut vuodesta 2006 lähtien sekä Gaia House -retriittikeskuksessa Englannissa että kansainvälisillä retriiteillä. Caroline on toiminut ajoittain myös Gaia Housen vastaavana opettajana. Carolinen opetuspuheita voi kuunnella osoitteessa http://www.dharmaseed.org/teacher/362/.
_
Retriitin toinen opettaja on Paul Burrows, joka on harjoittanut meditaatiota Englannissa, Intiassa sekä Nepalissa ja opettanut vuodesta 2007 lähtien. Paulin opetuspuheita löytyy osoitteesta http://www.dharmaseed.org/teacher/367/.
_

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 210 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista löytyvät osoitteesta https://nirodha.fi/retriitti-07-2012-info/.
_
Kotisivuiltamme https://nirodha.fi/ löytyy tietoa jokaviikkoisista meditaatioilloista, tulevista retriiteistä, järjestämistämme kursseista ja muusta ohjelmasta.
_
Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)
Sampo Koistinen (puh. 0440 513 176)