Meditaatioretriitti 6.-15.9.2013 Kruusilassa

Jhanat ja satipatthana

Retriitin pääteemana on meditatiivisten absorptiotilojen eli jhanojen soveltaminen säännöllisessä meditaatioharjoituksessa. Jhanat ovat pistemäiseen keskittymiseen perustuva metodi, jota opetetaan theravada-buddhalaisessa perinteessä. Retriitillä käydään läpi tähän liittyviä tekniikoita sekä jhanojen ja vipassanaharjoituksen välistä suhdetta satipatthana suttissa.

Retriitti on tarkoitettu kokeneille harjoittajille, jotka tekevät säännöllistä meditaatioharjoitusta ja ovat osallistuneet yhdelle viikon mittaiselle buddhalaiseen traditioon perustuvalle hiljaiselle meditaatioretriitille.

Retriitin opettajana toimii Leigh Brasington, joka on harjoittanut meditaatiota vuodesta 1985 ja on edesmenneen Ven. Ayya Kheman edistynyt oppilas. Leigh aloitti opettamisen saatuaan tähän Ven. Ayya Khemalta valtuutuksen, aluksi toimimalla avustavana opettajana vuodesta 1994, ja myöhemmin vastaavana opettajana vuodesta 1997 lähtien. Hän on opettanut lukuisia retriittejä Euroopassa ja USA:ssa, lisätietoja näistä ja paljosta muustakin löytyy Leigh’n sivustolta.

Opetus on englanninkielistä. Hiljaisuudessa vietettävät päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, opetuspuheista, henkilökohtaisista haastatteluista sekä työjaksosta. Retriitin aikana tarjoillaan aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Retriitillä syödään yksinkertaista kasvisruokaa. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 220 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista löytyvät osoitteesta  https://nirodha.fi/retriitti-09-2013-info/ ‎.

Kotisivuiltamme https://nirodha.fi/ löytyy tietoa jokaviikkoisista meditaatioilloista, tulevista retriiteistä, järjestämistämme kursseista ja muusta ohjelmasta.

Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)
Anna Backholm (040 536 2946)