Meditaatioretriitti 22.-29.10.2011 Lopella: Tarkemmat tiedot

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 195 €. Retriitin perushinnalla katamme opettajien matkakulut Suomeen, retriittikeskuksen vuokran ja retriitin ruokakulut.
_
Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin nirodha.retriitit@gmail.com ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa retriitistä perushintaa suuremman summan.
_
Opettajat ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen.
_
Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan retriitille käteistä opettajille ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten.
_

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Nirodhan aiemmin tänä vuonna järjestämät retriitit ovat tulleet täyteen hyvissä ajoin. Jotta kukaan ei joutuisi odottelemaan retriittipaikkaa jonotuslistalla turhaan, olemme siirtyneet käytäntöön, jossa retriittipaikan saa varattua ainoastaan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä ilmoittaumislomakkeen.
_
Voit varata paikan retriitille maksamalla varausmaksun 30 € Nirodhan tilille 124830-213060 (viite 1020115, IBAN FI6012483000213060) ja täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen osoitteessa . Loppuosa retriitin hinnasta (perushinnan tapauksessa 165 €) tulee maksaa viimeistään 23.9. samalle tilille samalla viitenumerolla. Jos maksat tililtä, joka ei ole omalla nimelläsi, laitathan viestikenttään tiedon siitä, kenen retriittimaksu on kyseessä.
_
Mikäli osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta. Jos peruutus tapahtuu ennen 23.9., palautamme kuitenkin loppuosan osallistumismaksusta. Jos peruutus tapahtuu 23.9. jälkeen, palautamme loppuosan osallistumismaksusta vain siinä tapauksessa, että saamme tilalle toisen osallistujan.
_

Retriittiaika

Retriitti alkaa lauantaina 22.10. Retriittipaikalle voi saapua klo 16 alkaen, illallinen tarjoillaan kello 17 ja varsinainen ohjelma alkaa noin kello 18. Retriitti päättyy lauantaina 29.10. iltapäivällä. Retriitille tulee osallistua kokonaisuudessaan alusta loppuun saakka.
_

Retriittipaikka

Retriitti järjestetään meditaatiokeskus Abhayalokassa Lopen Läyliäisissä kauniin Loppijärven rannalla noin 85 km päässä Helsingistä. Retriittipaikan osoite on seuraava: Abhayalokan retriittikeskus, Järventaustantie 816, 12600 Läyliäinen.
_
Lähetämme lisätietoja retriittipaikalle pääsemisestä noin viikkoa ennen retriitin alkua. Annamme tuolloin tarkempaa tietoa mm. suositeltavista bussi-/junayhteyksistä ja ajoreitistä. Pyrimme myös koordinoimaan sitä, että autopaikkaa tarjoavat ja autottomat retriitille tulijat löytäisivät toisensa.
_

Leirikeskuksen tilat, ruokailu ja päiväohjelma

Abhayalokassa on tilat noin 30 hengelle. Majoitus tapahtuu yleensä 3-6 hengen huoneissa. Huoneet jaetaan retriittiläisille saapumisjärjestyksessä. Mainitsethan ilmoittautumiskaavakkeessa, jos sinulla on erityistarpeita majoituksen suhteen.
_
Tarjoamme retriitin aikana kolme kasvisateriaa päivässä: aamiaisen, lounaan ja kevyen päivällisen. (Pika)kahvia tarjotaan aamiaisen yhteydessä, muuna aikana tarjolla on teetä. Ilmoittautumiskaavakkeessa on kohta, johon voi merkitä mahdollisen erikoisruokavalionsa.
_
Tyypillisen retriittipäivän ohjelmaan kuuluu istuma- ja kävelymeditaatiota 45 minuutin jaksoissa sekä noin tunnin työjakso, jolloin esimerkiksi siivotaan yleisiä tiloja tai autetaan keittiössä kasvisten pilkkomisessa. Ulkoilla, joogata ja venytellä voi taukojen sekä joidenkin kävelymeditaatiojaksojen aikana. Otathan mukaan oman joogamaton, jos sellaista tarvitset. Lisätietoa retriitin päiväohjelmasta löydät osoitteesta https://nirodha.fi/retriitit/#mita.
_

Päihteettömyys ja hiljaisuus

Retriitti on päihteetön tapahtuma ja tupakointi on mahdollista vain sille rajatulla alueella. Kannustamme ihmisiä kuitenkin olemaan tupakoimatta retriitin aikana.
_
Pyrimme elämään yhdessä nk. jalossa hiljaisuudessa. Se tarkoittaa sitä, ettemme puhu toistemme kanssa tai kännyköihin emmekä myöskään lue tai kirjoita. Retriitillä puhutaan ainoastaan opettajien kanssa. Kokemus osoittaa, että hiljaisuus syventää harjoitusta kauniilla tavalla. Hätätapauksissa pyydämme läheisiä ottamaan yhteyttä Anne Patrikaiseen (040 533 9812).
_

Varustus

Abhayalokan vuoteissa ei ole lakanoita, joten otathan mukaan lakanat/makuupussin sekä pyyhkeen muun henkilökohtaisen tavaran, lääkkeiden ym. lisäksi. Huomaathan, että järjestäjillä ei ole mahdollisuutta hankkia retriittiläisille puuttuvia tavaroita retriitin aikana.
_
Retriitillä voi meditoida lattialla tai tuolilla. Omia istuintyynyjä tai istuma-alustoja ei tarvitse tuoda mukanaan, sillä Abhayalokasta löytyy nämä tarvikkeet kaikille. Tuomme retriitille myös Nirodhan meditaatiopenkkejä.
_
Sisätohvelit / villasukat voivat myös olla hyvä idea. Sisäkenkiä saattavat haluta käyttää erityisesti ne, jotka pilkkovat vihanneksia keittiössä työjaksojen aikana.
_

Lopuksi

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen nirodha.retriitit@gmail.com. Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen retriitti!
__
Kaikki ovat myös lämpimästi tervetulleita Nirodhan meditaatioiltoihin tiistaisin klo 18 Buddhalainen keskus Sampoon (Vetehisenkuja 3, Hakaniemi, Helsinki).
_

Ystävällisin terveisin,

Tuulikki Hukka (050 432 9241)
Anne Patrikainen (040 533 9812)