HILJAINEN VIPASSANA- MEDITAATIORETRIITTI 18. – 25.10.2014 KRUUSILASSA

Vipassana- meditaatio: Kehon, mielen ja sydämen yhdentyminen

Buddha opetti meditaatiota osana polkua, joka tuo elämään helpotusta ja johtaa vapauteen. Meditaation harjoittaminen on myötätunnon teko, joka tuo selkeyttä, iloa ja paranemista sekä itsellemme että muille. Meditoidessamme harjoittelemme kohtaamaan vaikeuksia, syleilemään kauneutta ja päästämään irti kärsimyksen syistä. Retriitillä esitellään harjoituksia ja opetuksia, jotka vahvistavat kykyämme tietoisesti läsnäolevaan ja lempeään elämään.

Retriitillä opetetaan vipassana- meditaatiota (engl. insight meditation). Sana vipassana tarkoittaa asioiden näkemistä selkeästi niin kuin ne ovat. Lisäksi retriitillä esitellään metta- meditaatio. Metta tarkoittaa rakastavaa ystävällisyyttä tai lempeyttä. Nämä meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat theravada- buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska perustekniikat tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneen opettajan ohjauksessa.

Opetus on englanninkielistä. Hiljaisuudessa vietettävät päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, opetuspuheista, ryhmä- ja yksilöhaastatteluista sekä työjaksosta. Tällä retriitillä on tarjolla myös vapaavalintainen mahdollisuus harjoittaa joitakin tietoisen, läsnä olevan puhumisen ja kuuntelemisen harjoituksia.
Retriitin aikana tarjoillaan aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Retriitillä syödään yksinkertaista kasvisruokaa. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Kuka opettaa?

Retriitillä opettavat paljon Suomessa vierailleet ja hyvin pidetyt Caroline Jones ja Paul Burrows.
Caroline Jones on harjoittanut meditaatiota vuodesta 1989 ja opettanut vuodesta 2006 lähtien sekä Gaia House -retriittikeskuksessa Englannissa että kansainvälisillä retriiteillä. Caroline on toiminut ajoittain myös Gaia Housen vastaavana opettajana. Carolinen opetuspuheita voi kuunnella osoitteessa http://www.dharmaseed.org/teacher/362/.
Paul Burrows on harjoittanut meditaatiota Englannissa, Intiassa sekä Nepalissa ja opettanut vuodesta 2007 lähtien. Paulin opetuspuheita löytyy osoitteesta http://www.dharmaseed.org/teacher/367/.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 190 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista löytyvät täältä.

Kotisivuiltamme https://nirodha.fi/ löytyy tietoa jokaviikkoisista meditaatioilloista, tulevista retriiteistä, järjestämistämme kursseista ja muusta ohjelmasta.

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää myös osoitteeseen retriitit@nirodha.fi.

Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)