Hiljainen meditaatioretriitti 16.-25.10.2015 Kruusilassa

Jhana-retriitti

Retriitillä harjoitetaan jhanoja, jotka ovat pistemäisen keskittymisen tekniikka. Jhana-harjoituksen avulla luodaan keskittymisen tiloja, joita voi myöhemmin käyttää tukemaan viisautta kehittäviä vipassana-meditaatioharjoituksia. Kun hallitsee jhana-harjoituksen, on mieli vipassana-harjoituksessakin vähemmän altis häiriöille. Retriitillä käydäänkin läpi myös jhanojen suhdetta (satipatthana suttassa esitettyihin) vipassana-harjoituksiin.

Retriitillä opetettavat meditaatiotekniikat ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Retriitti on tarkoitettu osallistujille, jotka harjoittavat meditaatiota säännöllisesti ja ovat osallistuneet vähintään yhdelle viikon mittaiselle buddhalaiseen traditioon perustuvalle hiljaiselle meditaatioretriitille.

Retriitin opettajana toimii Leigh Brasington, joka on harjoittanut meditaatiota vuodesta 1985 ja opettanut vuodesta 1994 lähtien sekä Euroopassa että USAssa. Lisätietoja opettajasta löytyy hänen kotisivuiltaan.

Opetus on englanninkielistä. Hiljaisuudessa vietettävät päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, opetuspuheista, henkilökohtaisista haastatteluista sekä työjaksosta. Retriitin aikana tarjoillaan aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Retriitillä syödään yksinkertaista kasvisruokaa. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 250 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Etsimme retriitille myös kahta apumanageria auttamaan päämanageria retriitin järjestelyissä. Apumanageri pääsee retriitille ilmaiseksi, tekee työtä osan päivästä ja voi osallistua retriitin ohjelmaan osan päivästä. Apumanagerin rooli tarjoaa upean mahdollisuuden lahjoittaa aikaansa meditaatioyhteisön hyödyksi ja päästä harjoittamaan tietoista läsnäoloa työtä tehdessä. Nirodha ei voisi järjestää retriittejä ilman apumanagerien, päämanagereiden ja muiden vapaaehtoisten arvokasta apua. Lisää tietoa apumanageriksi hakemisesta.

Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)