Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 14.-17.11.2019 Kruusilassa: Yuka Nakamura

Viisauden ja tyyneyden kehittäminen

Dharman harjoittaminen saattaa nyt, aikamme kriisin keskellä olla tärkeämpää kuin koskaan. Kehittämällä hyväksyvää läsnäoloa, viisautta, ystävällisyyttä, myötätuntoa ja muita ominaisuuksia kykymme osallistua taitavasti ja rakentavasti maailmantilanteeseen kasvaa, ja pystymme suuntaamaan ymmärrystä, välittämistä ja voimavaroja sinne, missä niitä tarvitaan. Huomion suuntaaminen omaan kokemukseen ja kokemuksen utelias tutkiminen ovat se vankka perusta, jolta nähdä selvästi tavat, joihin sydän ja mieli sotkeutuvat, ja kokea yhä enemmän irtipäästämisen mukanaan tuomaa vapautta.

Retriitti on mahdollisuus tyyneyden ja viisauden kehittämiseen istuma- ja kävelymeditaation avulla.

Tällä retriitillä tarjottavat opetukset korostavat tietoisen läsnäolon jatkuvuutta selkeän näkemisen ja viisauden kehittymisen perustana. Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta­-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-­alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska harjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Opetus on pääosin englanninkielistä. Päivät koostuvat enimmäkseen istuma-­ ja kävelymeditaatiosta. Päiviin kuuluu myös meditaatio-ohjeita, opetuspuhe, työjakso sekä vapaaehtoinen tietoisesti läsnäolevan liikkeen harjoitus. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta yksilö­- ja ryhmähaastatteluja opettajan kanssa. Retriittiin kuuluu kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2­-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Yuka Nakamura (PhD) on harjoittanut useaa buddhalaista perinnettä (vipassana, dzogchen ja zen) vuodesta 1993. Hän on harjoittanut pitkiä jaksoja Yhdysvalloissa (IMS, Spirit Rock), Burmassa ja Japanissa. Vuodesta 2012 Yuka on opettanut Beatenberg-meditaatiokeskuksessa Sveitsissä, Gaia Housessa ja muualla. Koulutukseltaan hän on psykologi, MBSR-ohjaaja ja -ohjaajakouluttaja.

 

Retriitillä on mukana myös Nirodhan pääohjaaja Anne Patrikainen, jolta saa halutessaan suomenkielistä tukea harjoitukseensa.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 110 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitti on täynnä, mutta voit ilmoittautua jonotuslistalle. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,

Suvi Rinkineva (050 5955628)
Ulla Sillanpää (040 536 4181)