Online Insight Dialogue -meditaatioretriitti, 20.-22.11.2020: Rosalie Dores

Insight Dialogue – dharmaa vuorovaikutuksessa

”Insight Dialogue on vuorovaikutteinen meditaatioharjoitus. Se tuo tietoisen läsnäolon ja rauhallisuuden hiljaisesta meditaatiosta suoraan kokemukseemme toisten ihmisten kanssa. Ihmisinä olemme vuorovaikutteisia olentoja. Kun alamme herätä, sen tuoma selkeys ja vapaus voi valaista myös suhteitamme muihin ihmisiin.”

Tällä harjoituksella ulotamme henkilökohtaisen hiljaisen meditaatiomme ihmissuhteiden piiriin. Se tapahtuu puhumisen ja kuuntelemisen kautta opettajan ohjauksessa. Annettavat ohjeet ja dharman mietiskely tukevat oivaltavan dialogin harjoitusta, jonka yhdistämme päivittäin vipassana-harjoitukseen.

Harjoitettavat meditaatiotekniikat ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat Theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Retriitti sopii kokeneille meditoijille, jotka ovat istuneet aiemmin vähintään viiden päivän mittaisen hiljaisen retriitin (missä tahansa perinteessä).

Opetus on englanninkielistä.

Retriitin online-muoto

Retriitti alkaa perjantaina 20.11., jolloin ohjelmassa on yksi harjoitussessio klo 17:00-21:00.

Lauantaina ja sunnuntaina kumpanakin on kolme harjoitussessiota:

Sessio 1: 7:00-8:30

Sessio 2: 10:00-13:00

Sessio 3: 14:30-17:30

Olosuhteet joissa tällä hetkellä elämme avaavat niin haasteita kuin mahdollisuuksia. Voimme kääntyä harjoituksen puoleen välittömästi saatavilla olevana resurssina ja mahdollisuutena syventää harjoitustamme ja ymmärrystämme. Kotoa käsin tapahtuva retriitti tarjoaa mahdollisuuden ravita omaa harjoitustamme sekä opettajien että muun harjoitusyhteisön tuella. Retriitti on suunniteltu silmälläpitäen sekä tilan tuntua että harjoituksen syvyyttä.

Sessio 1 sisältää meditatiivista liikettä ja istumameditaatiota, sessiot 2&3 ohjattua itsekseen meditaatiota, Insight Dialogue -meditaatiota pareissa, pienryhmissä ja koko ryhmänä, sekä kävelymeditaatiota ja aikaa poissa ruudun ääreltä.

On hyvin suositeltavaa osallistua kaikkiin sessioihin, koska ne punoutuvat yhteen ja rakentuvat toistensa päälle. Olemme kuitenkin erilaisissa tilanteissa ajankäytön suhteen – sen suhteen voimmeko sukeltaa täysillä harjoitukseen ja hiljaisuuteen koko retriitin ajaksi vain onko meidän huolehdittava muista ympärillämme. Haluamme että retriitti voi tarjota tukea monenlaisissa olosuhteissa. Sessiot 2 ja 3 (lihavoituna) ovat ne joihin on olennaista osallistua.

Kuka opettaa?

Rosalie Dores on Insight Dialogue -opettaja. Hän on opettanut online-ohjelmia, sekä työpajoja ja retriittejä Euroopassa ja Aasiassa. Hän kohtasi tämän transformatiivisen harjoituksen vuonna 2006 ja se on siitä lähtien informoinut sekä hänen elämäänsä että työtään. Rosalie on harjoittanut meditaatiota ja joogaa vuodesta 1992, alkuun Goenka Vipassana -perinteessä ja tällä hetkellä Theravada- ja Insight-meditaatio -yhteisöissä. Dharman opiskelu ja harjoitus ovat keskeisiä hänen elämässään. Hän on omistautunut Mindfulness-pohjaisen stressinhallinan (MBSR) opettaja, kouluttaja ja ohjaaja, joka painottaa kokemuksen kehollista ulottuvuutta kaikessa opetuksessaan. Rosalie asuu Isossa-Britanniassa.

Avustavana opettajana retriitillä on Suvi Laukkanen.

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 30 €. Retriitin perushinnalla katamme retriitin järjestämisestä syntyvät kulut.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit3@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa retriitistä perushintaa suuremman summan.

Opettaja ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan retriitille pankkikortin/käteistä opettajalle ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Voit ilmoittautua retriitille täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen. Vahvistamme ilmoittautumisesi kaavakkeen ja maksun saatuamme. Retriittimaksu 30 € maksetaan Nirodhan tilille FI84 4108 0010 3769 97, viite 3020113, viimeistään 17.11.2020. Mikäli maksat tililtä, joka ei ole omalla nimelläsi, muistathan kertoa tilin omistajan nimen ja maksupäivän ilmoittautumislomakkeessa.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten. Peruutustapauksissa emme ikävä kyllä voi palauttaa osallistumismaksua.

Lopuksi

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen retriitit3@nirodha.fi.

Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen retriitti!

Ystävällisin terveisin,

Anna Backholm, 040 536 2946

Ulla Sillanpää, 040 536 4181 (ilmoittautumiset)