Suomenkielinen online-meditaatioretriitti 8.-13.12.2020

Meditatiivinen hyväksyminen – polku vapauteen

Mielen luonnollinen taipumus on usein torjua hankalia kokemuksia sekä meditaatiossa että elämässä yleensä. Harjoituksen avulla voimme tutkia erilaisia taitavia tapoja lähestyä kokemustamme. Voimme oppia kohtaamaan kokemuksemme ystävällisyydellä, tekemään niille tilaa ja hyväksymään ne kokonaisvaltaisesti. Harjoituksen avulla huomaamme kuinka transformatiivisia hyväksynnän ja sallimisen vaikutukset saattavat olla elämässämme. Tämän syvempi kokemuksellinen ymmärtäminen avaa mahdollisuuksia meditatiivisen syvyyteen ja radikaaliin vapauteen.

Tällä retriitillä tarjottavat opetukset korostavat tietoisen läsnäolon jatkuvuutta selkeän näkemisen ja viisauden kehittymisen perustana. Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta­-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-­alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska harjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Opetus on suomenkielistä.

Retriitti online-muodossa

Tämänhetkisen koronavirustilanteen vuoksi retriitti järjestetään online-muodossa Zoom-alustaa käyttäen. Online-retriitti on ainutlaatuinen mahdollisuus tutkia meditatiivista läsnäoloa ja tuoda vapauttavia dharmaopetuksia oman arjen keskelle.

Retriitillä järjestetään kolme päivittäistä opetus-ja meditaatiotuokiota, jotka ovat klo 10, klo 14 ja klo 18.30. Tuokiot ovat pituudeltaan 45-60 min.

Osallistujia kannustetaan osallistumaan jokaiseen tuokioon, mutta erityisesti toivomme, että jokainen osallistuisi illan tapaamiseen. Näiden ohella on mahdollista tavata opettajia päivittäin ryhmätapaamisessa, jossa voi jakaa kokemuksiaan harjoituksen ääreltä ja kysyä tukea harjoitukseen. Toivomme, että silloinkin, vaikka et pääsisi paikalle jokaiseen tapaamiseen, voisit sitoutua täysisydämisesti harjoitukseen, ja tutkimaan retriitin teemoja arjen keskellä.

Ketkä opettavat?

Retriitillä opettavat Juha Penttilä ja Sari Markkanen, jotka ovat parhaillaan opettajakoulutuksessa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on juha-225x300.jpg

Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia-House-retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä ja Vihreä Buddha -dharmaryhmää. Hän on suorittanut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen.

Sari Markkanen on harjoittanut meditaatiota yli 15 vuotta, ja ollut noin 40 retriitillä buddhalaisissa luostareissa Thaimaassa ja Iso-Britanniassa Gaia Housessa. Sari on suorittanut Gaia Housen Community Dharma Leader-ohjelman, ja on parhaillaan dharmaopettaja-koulutuksessa. Saria inspiroivat niin syvälle menevät tyhjyysharjoitukset kuin arjen kohtaaminen dharma-harjoituksena, ja hän tutkii tällä hetkellä dharmaa omassa vanhemmuudessaan. Sari ohjaa Nirodha ry:n meditaatiotapahtumia sekä mindfulnessia ja mindfulnessiin pohjaavaa itsemyötätunto-ohjelmaa erilaisille ryhmille, (MBSR, koulut, lapset ja vanhemmat, addiktioiden hoito). Hän on kirjoittanut kaksi kirjaa lasten mindfulness-ja myötätuntoharjoituksesta.

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 30 €. Retriitin perushinnalla katamme retriitin järjestämisestä syntyvät kulut.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit2@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa retriitistä perushintaa suuremman summan.

Opettaja ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan retriitille pankkikortin/käteistä opettajalle ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Voit ilmoittautua retriitille täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen ja maksamalla retriitin hinnan (30€) Nirodhan tilille FI84 4108 0010 3769 97, viite 3020126. Muistathan kertoa tilin omistajan nimen ja maksupäivän ilmoittautumislomakkeessa.

HUOM. Lomake on tehty retriittikeskuksessa tapahtuvaa retriittiä ajatellen. Ruokavaliota ja hätätilanteen yhteyshenkilöä koskevia tietoja ei tarvitse täyttää, eikä online-retriitillä edellytetä täydellistä pidättäytymistä sähköpostin, puhelimen tai internetin käytöstä. Täytäthän kuitenkin kaikki muut kohdat.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten. Peruutustapauksissa emme ikävä kyllä voi palauttaa osallistumismaksua.

Lopuksi

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen retriitit2@nirodha.fi.

Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen retriitti!

Ystävällisin terveisin,

Aini Väätti (+358 50 3318809)
Marianne Kautiala – ilmoittautumiset (+358 50 531 8228)