Online-retriitti 5.-8.2.2021: Catherine McGee

Kehon uudelleenkuvittelu – dharmapolkumme syventämiseksi ja ravitsemiseksi

For it is in this fathom-long body, with its perception and mind, that I make known the world, its arising, its cessation, and the practice that leads to its cessation” (Anguttara Nikaya 4).

Tällä retriitillä painopiste on kehossa ja siinä, että tutkimme mikä on mielikuvituksen paikka harjoituksessa. Retriitti auttaa syventämään meditaatiotasi ja voimauttamaan sinua dharmapolulla.

Ravitsevan kehollisen läsnäolon kehittäminen vakauttaa sydäntä ja mieltä. Tätä kehittämistä voi tukea mielikuvituksen taitava ja leikkisä käyttäminen. Tämän ymmärryksen pohjalta lähdemme tutkimaan kokemustamme tavoilla, jotka vapauttavat mielen niistä siteistä joihin helposti sotkeudumme.

Retriitti on avoin kaikille, joilla on sitoutunut ja säännöllinen Insight-meditaatioharjoitus ja joille Insight-meditaatio on varsin tuttua.

Retriitin opetuskielenä on englanti.

Kuka opettaa?

Catherine McGee on opettanut Insight-meditaatioretriittejä kansainvälisesti vuodesta 1999. Hän on Gaia Housen opettajaneuvoston jäsen, One Earth Sanghan ohjaava opettaja ja pitkäaikainen Diamond Approachin oppilas. Hänen opetuksensa painottaa kehollisuutta ja sitä kuinka voimme saada syvimmän ymmärryksemme käyttöön eläviin ihmissuhteisiimme.
(otsikko) Retriitin muoto

Retriitti pidetään online-muodossa käyttäen Zoomia alustana.

Retriitti alkaa perjantaina 5.2. aloitussessiolla klo 18:30-20:30.

Aikataulu lauantaista maanantaihin (6.-8.2.) on:

Istuminen 7:30-8:15
Sessio A 10:00-12:00
12:00-12:45 Vapaaehtoinen ryhmähaastattelu
Sessio B 15:00-16:00
Sessio C 19:00-20:00
Istuminen 20:30-21:00 (ei maanantaina)
Maanantaina 8.2. retriitti päättyy klo 20:00 lopetussession jälkeen.

On mahdollista tehdä retriitti täytenä hiljaisena retriittinä. Koska kuitenkin eri ihmiset ovat erilaisissa tilanteissa, on mahdollista osallistua retriittiin myös vähemmän intensiivisesti.

Lihavoiduissa sessioissa on kaikkien oltava läsnä. Aikatauluun merkityt istumiset ja ryhmähaastattelut ovat vapaaehtoisia.

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 30 €. Retriitin perushinnalla katamme retriitin järjestämisestä syntyvät kulut.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit3@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa retriitistä perushintaa suuremman summan.

Opettaja ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Retriitin lopussa osanottajilla on mahdollisuus lahjoittaa opettajalle ja järjestäjille.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Voit ilmoittautua retriitille täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen. Ilmoittauduthan viimeistään 3.2.2021. Vahvistamme ilmoittautumisesi kaavakkeen ja maksun saatuamme. Varausmaksu 30 € maksetaan Nirodhan tilille FI84 4108 0010 3769 97, (viite 3021028). Mikäli maksat tililtä, joka ei ole omalla nimelläsi, muistathan kertoa tilin omistajan nimen ja maksupäivän ilmoittautumislomakkeessa.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten. Peruutustapauksissa emme ikävä kyllä voi palauttaa osallistumismaksua.

Lopuksi

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen retriitit3@nirodha.fi.

Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen retriitti!

Ystävällisin terveisin,

Anna Backholm (040 5362 946)
Ulla Sillanpää, ilmoittautumiset (040 536 4181)