Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 9.-19.4.2020 Kruusilassa: Sumedha ja Noon

Ilahduttava läsnäolo

Voimme löytää iloa, kun olemme täysin läsnä kokemuksessamme – kun sydän-mieli on avara, rauhallinen, herkkä, vastaanottavainen ja muovautuva. Kehittämällä tyyneyttä, hyvinvointia ja vakautta opimme löytämään tärkeitä sisäisiä voimavaroja, jotka tukevat meitä sekä henkisellä polulla että jokapäiväisessä elämässä.

Voimme löytää rentouden ja hyvinvoinnin tunteen, joka ei riipu ulkoisista olosuhteista, ja kirkastaa mieltämme niin että näemme oman hämmennyksemme ja väärien käsitystemme läpi. Yhdessä nämä ominaisuudet auttavat meitä heräämään syvimpään potentiaaliimme.

Tällä retriitillä tarjottavat opetukset korostavat tietoisen läsnäolon jatkuvuutta selkeän näkemisen ja viisauden kehittymisen perustana. Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti sopii kokeneille meditoijille, jotka ovat istuneet aiemmin vähintään viiden päivän mittaisen hiljaisen retriitin (missä tahansa perinteessä).

Opetus on pääosin englanninkielistä. Päivät koostuvat enimmäkseen istuma-­ ja kävelymeditaatiosta. Päiviin kuuluu myös meditaatio-ohjeita, opetuspuhe, työjakso sekä vapaaehtoinen tietoisesti läsnäolevan liikkeen harjoitus. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta yksilö­- ja ryhmähaastatteluja opettajan kanssa. Retriittiin kuuluu kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2­-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Sumedha (Hannah Bagshaw) kasvoi Ulko-Hebridien villissä luonnossa Skotlannissa. Oman taustansa ja Ajahn Chah’n perinteen inspiroimana hänen intohimokseen on muodostunut luontosuhteemme tutkiminen: erilaiset perspektiivit joita yhteys luontoon luo meille, ja välittäminen jota se tuo siihen miten elämme maailmassa.

Sumedha valmistui vuonna 1997 Manchesterin yliopistosta pääaineenaan uskontotiede, ja eli seuraavat 12 vuotta harjoittaen thai-metsäperinteessä aluksi noviisina ja sitten nunnana, ensin Amaravatin ja Chithurstin luostareissa Englannissa ja sitten Aloka Viharassa Kaliforniassa. Luovuttuaan nunnan kaavuista 2010 hän toimi vuoden managerina Dharmagiri-keskuksessa Etelä-Afrikassa Noonin kanssa, ja vuonna 2011 he perustivat yhdessä Ekuthuleni-retriittikeskuksen Ranskaan. Hänen harjoituksensa tärkeitä painopisteitä ovat yksinkertainen elämä lähellä villiä luontoa, ja kehollisen, kokonaisvaltaisen tietoisuuden kehittäminen. Näin vahvistuva vakaus ja lämminsydämisyys auttavat häntä jatkuvalla, kohti tuntematonta avautuvalla tutkimusmatkalla. Sumedha on kiinnostunut pitämään harjoitusta elävänä, todellisena ja avoimena kaikelle mitä tulee vastaan niin itsen sisällä kuin ulkopuolellakin.

Noon Baldwin on entinen sirkustaiteilija ja katuartisti, joka jäi pois sirkuksesta vuonna 2004 omistaakseen elämänsä henkiselle harjoitukselle, asuen dharma-keskuksissa Ranskassa ja Etelä-Afrikassa sekä Amaravatin luostarissa Englannissa. Hän loi yhdessä Sumedhan kanssa Ekuthulenin, yksinkertaisen meditaatiokeskuksen luonnon keskellä Ranskan Pyreneiden laitamilla, vuonna 2011. Painopiste Ekuthulenissa on meditaatiossa, ekologisessa tietoisuudessa ja näiden kahden yhdistämisessä.

Noon on kiinnostunut monenlaisista henkisistä perinteistä, ja hän onkin saanut vaikutteita monesta suunnasta: Jaya Ashmoren (Open Dharma) retriiteiltä ja kursseilta vuodesta 2008 lähtien, Ajahn Chah’n buddhalaisesta traditiosta vuodesta 2000, tiibetinbuddhalaisuudesta, meditatiivisesta laulamisesta sekä hiljaisesta kävelemisestä ja liikkeestä. Hän nauttii siitä, miten perinteiset ja avoimet henkiset harjoitukset kohtaavat hänen sydämessään. Noonin kirjava elämänkokemus on johtanut vahvaan kykyyn kuunnella ja elävään harjoitukseen, jota hän mielellään jakaa.

Noon lähestyy harjoitusta ja ihmisiä uteliaasti ja energeettisesti; tärkeä tutkimuskohde hänelle on henkisen harjoituksen sisäistäminen syvälle kehoon juurruttavien meditaatioiden kautta. Hän on sukupuoleltaan transgender – ”kaksi henkeä yhdessä ihmisessä”.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 330 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän.
Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,
Lauri Hallikainen (040 715 6279)
Tuulikki Hukka (ilmoittautumisasiat, 050 432 9241)