Retriitti 4/2010

Brahma viharat: rakastava ystävällisyys, myötätunto, ilo ja tasapaino

Hiljainen meditaatioretriitti 1.-6.4.2010 Isnäsissa

Retriitillä kehitetään tavanomaiset rajoituksemme ylittävää, varauksetonta ystävällisyyttä itseämme ja muita kohtaan.

Myötätunnon, ilon ja tasapainon harjoittamisen ohessa vahvistetaan sydämen luonnollista kykyä avoimuuteen ja rakastavuuteen. Nämä neljä ominaisuutta voivat johtaa suurempaan itsemme hyväksymiseen ja laajentaa kykyämme olla muiden kanssa. Lopulta ne voivat paljastaa perimmäisen yhteytemme kaikkeen elämään.

Päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, joissa kehitetään vuorollaan jotain neljästä ominaisuudesta jalossa hiljaisuudessa. Opetukseen sisältyy päivittäisiä meditaatio-ohjeita, puheita ja kahdenkeskeisiä tapaamisia opettajan kanssa harjoituksen tueksi ja selvennykseksi.

Retriitti soveltuu niin vasta-alkajille kuin pidempään harjoittaneillekin. Opetus on englanninkielistä. Retriitin aikana tarjoillaan aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen.

Retriitin hinta on 150 euroa. Se kattaa opettajan matkakulut Sveitsistä Suomeen, Pääskylä-leirikeskuksen vuokran, retriitin ruokakulut sekä muut kulut. Summa ei kata opettajan palkkiota, joka muodostuu osallistujien lahjoituksista. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeistä Buddhan opetuksissa. Se on perinne joka on mahdollistanut dharman leviämisen ja sen että mekin voimme yhä kuulla ja harjoittaa opetuksia 2500 vuotta Buddhan jälkeen.

Retriitin opettajana toimii Patricia Genoud-Feldman joka on harjoittanut buddhalaista meditaatiota (Vipassana- ja Dzogchen-tekniikoita) aasiassa ja länsimaissa vuodesta 1984. Hänen opettajinaan ovat toimineet Dilgo Khyentse Rinpoche sekä Sayadaw Upandita. Patricia on saattanut loppuun opettajakoulutuksensa Insight Meditations Societyssa Barressa Amerikassa Joseph Goldsteinin ja muiden ohjaavien opettajien opetuksessa. Hän on opettanut Vipassana-meditaatiota vuodesta 1997 euroopassa, Israelissa ja Amerikassa ja on myös yksi Genevessä sijaitsevan Vimalakirti -meditaatiokeskuksen perustavista jäsenistä.

Otamme ilmoittautumisia vastaan osoitteessa nirodha.ry@gmail.com ja lähetämme kiinnostuneille tarkempaa informaatiota sekä yksityiskohtaisemman ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätietoja myös päivitetään yhdistyksen nettisivuille.