Online-retriitti 12.-16.5.2021: Leela Sarti

Täysin sydämin eläminen – heräämisen ja rauhan harjoittaminen osaksi koko elämää

Tällä retriitillä tutkimme mahdollisuutta maadoittua ajattoman läsnäolon syvyyteen päivittäisen elämän keskellä. Tarkastelemme sitä, kuinka elää täyttä elämää hiljaisuudesta ja tyhjyydestä käsin niin, että voimme kuitenkin olla oma itsemme rauhassa muiden kanssa ja tehdä se mikä tarvitsee tehdä. Buddhalaiset harjoittajat ovat tuhansien vuosien ajan seuranneet kokonaisvaltaista kahdeksanosaista polkua, joka harjoittaa yksilöitä kohtaamaan elämän viisaudella ja myötätunnolla. Tätä harjoittelemme tavoilla, jotka ovat omaan aikaamme ja elämäntilanteisiimme sopivia.

Ihmiselämä, jossa on tarkoitusta, vapautta ja rakkautta, täyttymyksellinen elämä, voi toteutua kun kehitämme mieltymystämme tiettyihin arvoihin: totuuteen, syvyyteen ja olemisen yksinkertaisuuteen. Meidän ei tarvitse saavuttaa näitä ominaisuuksia, meidän on vain arvostettava niitä ja suuntauduttava niitä kohti antaen aikaa ja mahdollisuuden sille, että nämä ominaisuudet voivat tulla esiin ja erottamattomaksi osaksi elämäämme. Uteliaisuuden ja ystävällisyyden hengessä teemme meditatiivisia ja vuorovaikutteisia harjoituksia, jotka tukevat syvää lepoa, asioiden asettumista luonnollisille paikoilleen, irtipäästämistä ja tien löytämistä sisälle kehoon. Tehdäksemme tilaa sisäiselle läsnäololle päivät vietetään osittain hiljaisuudessa. Kunkin retriittipäivän ohjelmaan kuuluu ohjattuja meditaatioita, opetussessioita, läsnäolevaa puhumista ja kuuntelemista, läsnäoloa yhteydessä toisiimme sekä keskusteluja opettajan kanssa.

Opetukset ja harjoittamamme meditaatiotekniikat perustuvat pääosin theravada-buddhalaiseen perinteeseen ja ovat yli 2500 vuotta vanhoja. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Retriitti soveltuu sekä vasta­-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-­alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska harjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Opetus on englanninkielistä.

Retriitin formaatti

Tämä retriitti toteutuu netin välityksellä käyttäen Zoomia alustana.

Retriitti alkaa keskiviikkona 12.5. klo 19.30 suomen aikaan (18.30 CET/17.30 GMT)

Aikataulu torstaista lauantaihin 13.-15.5:
9.30-11.00 ohjeet & ohjattu meditaatio
11.00-14.00 itsenäistä harjoittelua: lounas, kävelymeditaatio, lepo
14.00-15.30 ohjattu meditaatio, Q&C
19.30-21.00 dharmapuhe, kysymyksiä, metta

Sunnuntaina 16.5. aamun aikataulu on sama kuin edellisinä päivinä, ja retriitti päättyy klo 15:30.

Kuka opettaa?

LEELA SARTI on opiskellut Buddhan opetuksia ja harjoituksia yli 30 vuoden ajan. Hän asuu perheineen Ruotsissa, Tukholman saaristossa ja opettaa Insight-meditaatioretriittejä ympäri maailmaa. Lisäksi hän antaa yksilöohjausta Tukholmasta käsin ja nykyään Zoomin välityksellä. Leelalla on maisterintutkinto psykologiasta ja hän on pitkäaikainen Diamond Approach -suuntauksen opiskelija ja opettajaharjoittelija. Vapaa-ajallaan Leela nauttii luonnossa olemisesta: vaelluksesta, melonnasta, ratsastuksesta ja puutarhanhoidosta.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin hinta on 30€. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,
Marianne Kautiala (ilmoittautumiset, +358 50 531 8228)
Anna Backholm (manageri, +358 40 5362 946)