Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 8.-15.7.2011 Lopella

Tietoinen läsnäolo: Portti heräämiseen

Ilmoittautumiset, tiedustelut ja Nirodhan tiedotuslistalle liittymispyynnöt voi lähettää osoitteeseen nirodha.ry@gmail.com.

Miksi meditoida? Mitä on vipassana-meditaatio?

Kokemuksemme tietoinen tarkkailu on yksinkertainen mutta syvällinen prosessi, jonka kautta voimme löytää tien rauhaan ja vapauteen. Tietoisen läsnäolon taitava harjoittaminen tarjoaa mahdollisuuden tutkia kokemustamme tavalla, joka tuo meille energiaa, rentoutta, mielenrauhaa ja keskittyneisyyttä. Prosessi huipentuu mielen järkkymättömään tasapainoon ja kärsimyksestä vapautumiseen. Harjoitus kehittää myös luontaisia voimavarojamme: kärsivällisyyttä, ystävällisyyttä, luovuutta ja iloa.
_
Retriitillä opetetaan vipassana-meditaatiota. Sana vipassana tarkoittaa asioiden näkemistä selkeästi niin kuin ne ovat. Lisäksi retriitillä esitellään metta-meditaatio. Metta tarkoittaa rakastavan ystävällisyyden tai lempeyden meditaatiota. Nämä meditaatiotekniikat ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.
_

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska perustekniikat tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneen opettajan ohjauksessa.
_
Opetus on englanninkielistä. Hiljaisuudessa vietettävät päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, opetuspuheista, ryhmä- ja yksilöhaastatteluista sekä työjaksosta. Osoitteesta https://nirodha.fi/retriitit/ löytyy esimerkki meditaatioretriitin päiväohjelmasta.
_
Retriitin aikana tarjoillaan aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Retriitillä syödään kasvisruokaa. Majoitus tapahtuu pääasiassa 3-6 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Abhayalokan retriittikeskus Lopen Läyliäisissä kauniin Loppijärven rannalla.
_

Kuka opettaa?

Retriitillä opettaa paljon pidetty Caroline Jones, joka käy Suomessa vuosittain. Hän on harjoittanut meditaatiota vuodesta 1989 ja opettanut vuodesta 2006 lähtien sekä Gaia House -retriittikeskuksessa Englannissa että kansainvälisillä retriiteillä. Caroline on toiminut ajoittain myös Gaia Housen vastaavana opettajana. Carolinen opetuspuheita voi kuunnella osoitteessa http://www.dharmaseed.org/teacher/362/.
_
Retriitin toinen opettaja on Chris Cullen, joka työskentelee tietoisuustaitojen opettajana ja psykoterapeuttina. Chris opettaa meditaatiota säännöllisesti Gaia Housessa. Chrisin opetuspuheita löytyy osoitteesta http://www.dharmaseed.org/teacher/371/.
_

Paljonko maksaa? Miten pääsee mukaan?

Retriitin hinta on 20.6. mennessä ilmoittautuneille 180 € ja myöhemmin ilmoittautuneille 200 €. Hinta kattaa opettajan matkakulut Suomeen, leirikeskuksen vuokran ja retriitin ruokakulut. Opettajat ja järjestäjät eivät  peri mitään  korvausta, mutta osallistujat voivat lahjoittaa opettajille ja järjestäjille haluamansa summan retriitin jälkeen.
_
Lähetä ilmoittautumisesi ja mahdolliset tiedustelut osoitteeseen nirodha.ry@gmail.com. Lähetämme kiinnostuneille lisätietoja sekä yksityiskohtaisemman ilmoittautumiskaavakkeen.
_
Kotisivuiltamme https://nirodha.fi/ löytyy tietoa jokaviikkoisista meditaatioilloista, tulevista retriiteistä, järjestämistämme kursseista ja muusta ohjelmasta.
_
Ystävällisin terveisin,
Jonne Viljanen
Sampo Koistinen (0440 513 176)