Online vipassana-meditaatioretriitti 17.-23.7.2020, James Baraz

Aiemmasta tiedosta poiketen Jane Baraz ei pääsekään osallistumaan Nirodhan retriitille tänä kesänä. Jane kertoi, että hän on ollut viime aikoina erityisen työllistetty muuttuneiden opetusjärjestelyiden vuoksi. Lisäksi hän on mukana projektissa, joka valmistaa koronavirukselta suojaavia maskeja. Janen pois jääminen ei aiheuta muutoksia retriitin järjestelyihin.

Mielen ja sydämen yhteys

Mieli ja sydän eivät ole erillisiä. Tällä viikon kestävällä hiljaisella retriitillä tutkimme ja toteutamme käytännössä erilaisia taitavia keinoja, joiden avulla voimme päästää irti mielen hyödyttömistä tottumuksista. Voimme kokea oivalluksia, jotka parantavat, ilahduttavat ja loppujen lopuksi vapauttavat meidät. Tästä on tuloksena selkeä, hiljainen mieli sekä rentoutunut, avoin sydän.

Retriitin ohjelma koostuu hiljaisesta istuma- ja kävelymeditaatiosta, meditaatio-ohjeista, keskusteluista opettajien kanssa sekä opetuspuheista.

Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Olosuhteet, joissa tällä hetkellä elämme, tuovat mukanaan sekä haasteita että mahdollisuuksia. Voimme kääntyä harjoituksen puoleen sekä välittömänä resurssina että tilaisuutena syventää harjoitustamme ja ymmärrystämme.

Retriitille osallistuminen kotoa käsin tarjoaa mahdollisuuden ruokkia harjoitustamme opettajien ja toisten harjoittajien muodostaman yhteisön tuella. Tarjoamme päivittäisen retriittiohjelman, joka koostuu opetuksista, meditaatioista sekä mahdollisuuksista pienryhmätapaamisiin ja yksilötapaamisiin opettajien kanssa.

Tiedostamme, että tilanteemme ovat erilaisia ja vaihtelevat sen suhteen, miten paljon aikaa on käytettävissä, onko meidän mahdollista uppoutua kotona hiljaisuuteen vai elämmekö yhdessä muiden kanssa, ja mitä velvollisuuksia meillä on muita kohtaan. Toivomme, että tämä retriitti voi tukea osallistujia kaikenlaisissa elämäntilanteissa.

Tarjoamme täyden päiväohjelman, jotta kaikki jotka haluavat ja pystyvät voivat antautua jatkuvaan harjoitukseen. Ohjelma on kuitenkin joustava, joten on mahdollista harjoittaa myös vähemmän, mikäli elämäntilanne niin vaatii. Katso retriitin aikataulu tästä.

Jamesin tervehdys -video tälle retriitille.

Ketkä opettavat?

James Baraz on toiminut meditaatio-opettajana vuodesta 1978 lähtien. Hän ohjaa retriittejä, workshoppeja ja kursseja Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa. Hän on Kaliforniassa sijaitsevan Spirit Rock Meditation Centerin perustajajäsen ja ollut mukana kirjoittamassa kirjoja Awakening Joy: Ten Steps to Happiness ja Awakening Joy for Kids  sekä vetänyt suosittua Awakening Joy” –verkkokurssia vuodesta 2003 lähtien. James toimii myös neuvonantajana buddhalaisia vastauksia ilmastonmuutokseen etsivälle One Earth Sangha -sivustolle. Voit kuunnella Jamesin dharmapuheita täältä.

Jane Baraz on psykologian maisteri ja mindfulnessin harjoittaja vuodesta 1976 lähtien, jolloin hän alkoi osallistua vipassana-retriiteille. Jane opettaa Kaliforniassa Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) -menetelmää Kalifornian yliopistossa San Franciscossa ja Mindful Self-Compassion (MSC) –menetelmää Spirit Rock Meditation Centerissä. Hän myös nauttii Awakening Joy –workshopien opettamisesta Jamesin kanssa Kaliforniassa ja kansainvälisesti.

Retriitillä on mukana suomenkielinen apuopettaja, jolta saa halutessaan tukea harjoitukseensa.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Online retriitin perushinta on 30 € euroa. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista täältä.

Ystävällisin terveisin,
Patrick Vena (050 5309786)
Marianne Kautiala (050 531 8228), ilmoittautumiset