Retriitti 7/2010

Vipassana-meditaatioretriitti : kolme havaintokeinoa

Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 9.-16.7.2010 Isnäsissä

Vipassana-meditaatio on osa theravada-buddhalaista perinnettä. Se tähtää mielen vapautumiseen ja sydämen eheytymiseen.

Retriitillä kehitetään rauhallista ja hyväntahtoista mieltä sekä perehdytään kolmeen taitavaan havaintokeinoon meditaatiometodeina. Kolme havaintokeinoa ovat dukkha (epätyydyttävyys), anicca (katoavaisuus) sekä anatta (ei-itseys). Tutkimalla kokemustamme kolmen havaintokeinon valossa löydämme polun rauhaan, onneen ja vapauteen.

Päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, opetuspuheista, ryhmä- ja yksilöhaastatteluista sekä työjaksosta. Ohjelman, hiljaisuuden ja eettisten ohjeiden noudattaminen auttavat meitä tukemaan toisiamme harjoituksemme syventämisessä.

Retriitti soveltuu niin vasta-alkajille kuin pidempään harjoittaneillekin. Opetus on englanninkielistä. Retriitin aikana tarjoillaan aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen.

Retriitin hinta on 190 euroa 25.6. mennessä ilmoittautuneille ja 210 € myöhemmin ilmoittautuneille. Hinta kattaa opettajien matkakulut Suomeen, leirikeskuksen vuokran, retriitin ruokakulut sekä muut kulut. Summa ei kata opettajien palkkioita, vaan osallistujat lahjoittavat opettajille palkkion. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeistä Buddhan opetuksissa. Se on perinne joka on mahdollistanut sen että mekin voimme yhä kuulla ja harjoittaa opetuksia 2500 vuotta Buddhan jälkeen.

Retriitin opettajina toimivat Caroline Jones ja Kirsten Kratz. Caroline Jones on harjoittanut meditaatiota vuodesta 1989. Hän kuuluu Christina Feldmanin ohjaamaan opettajakoulutusryhmään. Caroline on opettanut vuodesta 2006 lähtien. Kirsten Kratz on harjoittanut meditaatiota vuodesta 1993 ja toiminut apuopettajana Gaia Housen retriiteillä vuodesta 2008. Lisäksi Kirsten järjestää Sanghasevan retriittejä, joissa yhdistyvät vapaaehtoistyö ja buddhalainen harjoitus.

Otamme ilmoittautumisia ja tiedusteluja vastaan osoitteessa nirodha.ry@gmail.com ja lähetämme kiinnostuneille tarkempaa informaatiota sekä yksityiskohtaisemman ilmoittautumiskaavakkeen.